- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subvenții de 450 de euro pentru fiecare român în parte. Ministrul Mediului: „Aș aminti încă odată beneficiile”

06 Nov, 19:01 • Bumbeneci Diana
Subvenții generoase pentru o categorie de români. Ministrul Mediului anunță cine se încadrează pentru a primi acest beneficiu.
Subvenții de 450 de euro pentru fiecare român în parte. Ministrul Mediului: „Aș aminti încă odată beneficiile”

Proprietarii de terenuri arabile sau pajiști permanente pot beneficia de o nouă subvenție de peste 450 euro/hectar, acordată de Ministerul Mediului. Subvenția vizează proprietarii de terenuri care participă la Programul Național de Împădurire și vine la pachet și cu alte beneficii financiare, conform Agro TV.

Subvenții generoase pentru români

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a oferit mai multe detalii în acest sens, după cea mai recentă ședință de Guvern.

Poți citi și: Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune din România

Mircea Fechet, despre noile subvenții
Mircea Fechet, despre noile subvenții

Așa cum bine știți, în urma unei decizii a Parlamentului României, pășunile au fost eliminate din acele categorii eligibile pentru a putea fi împădurite din PNRR. Astăzi, în cadrul ședinței de guvern, am reparat această nedreptate și proprietarii celor aproximativ 2.300 de hectare de pășune care așteptau această modificare legislativă vor fi, începând de la data publicării Ordonanței de Urgență în Monitorul Oficial, eligibili pentru a putea împăduri.

Aș aminti încă odată beneficiile transformării unor terenuri degradate sau alte tipuri de terenuri, în pădure. Plătim până la 7.600 euro/hectar pentru plantarea efectivă, plătim 1.700 euro/hectar pentru proiectul tehnic, plătim primii 6 ani de întreținere a acelor culturi într-un cuantum de maxim 15.000 euro, plătim până și gardul cu care împrejmuim acea pădure cu până la 1.680 euro pentru fiecare sută de metri de gard. Dar cred că cel mai important lucru este că timp de 20 de ani, vom plăti o primă de sechestrare în valoare de 456 euro pentru fiecare hectar de pădure nou înființată”, a precizat Mircea Fechet.

Ordonanța de Urgență aprobată de reprezentanții Guvernului face referire la faptul că ”întocmirea proiectelor, precum și efectuarea lucrărilor de împădurire și de întreținere a plantațiilor realizate pe terenurile pretabile pentru împădurire din categoriile de folosință teren arabil, pajiști permanente și culturi permanente, cu excepția pajiștilor naturale permanente, zonelor umede și altor terenuri agricole cu o valoare naturală ridicată, la solicitarea persoanelor fizice și juridice, precum și a unităților administrativ-teritoriale.”

Vezi și: Casele de Pensii s-au închis! Angajații din toată țara protestează azi. „Ne cerem scuze pentru situația creată beneficiarilor. Luptăm pentru drepturile noastre legale”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult