- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subvențiile de 3.000 de euro/hectar pentru micii fermieri vor intra în conturile acestora în săptămânile următoare

19 May, 19:16 • Bocioacă Bianca
Micii fermieri care au depus cererea unică de plată anul trecut vor primi o subvenție de circa 3.000 de euro/hectar în cursul următoarelor zile.
Subvențiile de 3.000 de euro/hectar pentru micii fermieri vor intra în conturile acestora în săptămânile următoare

Micii fermieri își vor primi subvențiile în zilele ce urmează. Cei care depus cererea unică de plată anul trecut, aferentă campaniei de plăți 2022, vor primi aporximativ 3.000 de euro/hectar. Este vorba despre sprijinul cuplat pentru legumele cultivate în spații protejate, potrivit agro-tv.ro.

Conform Mininsterului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), suma aferentă plăților destinare acestei categorii de fermieri este de peste 8,7 milioane de euro.

Citește și: Fermierii ies din nou în stradă! Prețurile scăzute pentru lapte duc la noi motive de îngrijorare

„8.788.873 euro pentru legume cultivate în sere și solarii: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveți pentru consum în stare proaspătă şi/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă”, potrivit unui comunicat MADR.

3.000 de euro/hectar pentru micii fermieri

Anul trecut au fost înregistrate la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) 2.838 de hectare de legume cultivate în spații protejate, conform datelor făcute publice de Gheorghe Vlad, președintele OIPA Legume-Fructe.

Citește și: Seceta deja lovește România! Fermierii se tem că pierd culturile

Potrivit calculelor, dacă toate aceste suprafețe vor fi eligibile de plată, cei care au depus cereri vor primi o subvenție de 3.096 de euro/hectar.

APIA informează că această subvenție va fi plătită săptămânile următaoare, deoarece termenul limită pentru depunerea tutror documentelor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal a fost data de 15 mai.