- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sucul care a devenit un produs de lux în 2024. Nu mulți își vor mai permite să-l cumpere! „Industria globală este în criză”

30 May, 09:25 • Fundeanu Madalina
Sucul care s-a transformat din obișnuință, într-un lux. Românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a-l cumpăra.
Sucul care a devenit un produs de lux în 2024. Nu mulți își vor mai permite să-l cumpere! „Industria globală este în criză”

Românii care obișnuiesc să consume sucuri din fructe vor fi nevoiți să scoată din ce în ce mai mulți bani din buzunar. În contextul producțiilor slabe, o anumită categorie de suc de fructe va înregistra creșteri uriașe de prețuri, conform informațiilor transmise de The Guardian, citat de Antena 3 CNN.

Sucul de portocale – înaine o obișnuință, acum un lux

Prețul la sucul de portocale a atins un nou record în această săptămână, mai exact 4,95 dolari pe kilogram, pe piețele de mărfuri internaţionale. Asta se întâmplă după ce cultivatorii din principalele zone producătoare de portocale din Brazilia au declarat că se așteaptă la o recoltă cu 24% mai mică comparativ cu anul precedent, potrivit sursei citate.

Vestea tragică este că portocalii din Brazilia au fost atacaţi de o boală care duce la apariţia unor pete verzi pe coaja fructelor, ceea ce le face să fie amare şi, în cele din urmă, să cadă. Conform experților, aceasta este o urmare a secetei extreme din perioada cheie de înflorire din ultima parte a anului trecut, alimentate de criza climatică.

Ai mai putea fi interesat și de: Fructele premium, vândute la prețuri astronomice: un ananas Rubyglow – 1.800 de lei, o căpșună Oishii – 30 de lei

suc de portocale
suc de portocale

O recoltă slabă de portocale în Brazilia va afecta dramatic oferta mondială de suc de portocale, din cauza faptului că această ţară este responsabilă pentru aproximativ 70% din exporturile totale din această băutură răcoritoare. Anul acesta este al treilea an consecutiv în care recolta este în mare declin.

IFU a anunțat că ia în considerare posibilitatea de a face lobby pentru o rescriere a reglementărilor alimentare la nivelul ONU, în ideea în care băutura din portocale să poată conține și alte citrice, cum ar fi mandarinele.

„Industria globală a sucului de portocale este în criză. Industria din Florida aproape că a dispărut, iar plantațiile braziliene sunt afectate de boli, de creșterea costurilor și de condiții de creștere nefavorabile, ceea ce face ca ofertele globale să fie la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii”, susțin specialiştii.

Cererea pentru această băutură a început să scadă drastic încă de anul trecut, moment în care prețurile au atins cote îngrijorătoare.

Vezi mai multe știri despre: Masa la restaurant, un lux pentru români. O clătită cu topping de ciocolată, 39 de lei în Centrul vechi