- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sucul de portocale va ajunge un lux pentru români. Anunț neașteptat

15 May, 15:49 • Bumbeneci Diana
Sucul de portocale va fi mai SCUMP. Seceta și dăunătorii au făcut ravagii asupra recoltelor din Brazilia.
Sucul de portocale va ajunge un lux pentru români. Anunț neașteptat

Sucul de portocale nu va mai fi vândut la prețuri foarte accesibile. Vom ajunge să plăti și 30 lei pentru un pahar cu suc proaspăt stors. România a importat anul trecut 85 milioane de kilograme de portocale. Anul acesta va importa mai puțin, potrivit Observator News.

Sucul de portocale va fi din ce în ce mai scump

Orice picătură de portocală stoarsă va fi mai scumpă din cauza secetei din Brazilia care a lovit grav recoltele de portocale. Se așteaptă la cea mai mică producție din ultimii 36 ani, prețul pe bursă crescând cu 5%

Nici cei care aleg să cumpere portocale și să le consume ca atare nu vor scăpa de prețurile mari. Un litru de suc de portocale se vine cu 18 lei în medie în magazine. Acum trei ani, costa 15 lei un pahar cu suc proaspăt de portocale.

Un kilogram de portocale pornește de la 10 lei și poate ajunge la 15 lei. Familiile cu copiii mici care nu-și permit portocale se tem că vor avea de suferit din cauza penuriei de vitamina C.

Citește și: Se construiește cea mai mare autostradă din România de după comunism! Va uni două provincii istorice. Ciolacu: „Toate contractele au fost semnate”

suc de portocale
suc de portocale

Sucul de portocale este bogat în nutrienți și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără:

Vitamina C: Sucul de portocale este o sursă excelentă de vitamina C, care este esențială pentru sistemul imunitar. Consumul regulat poate ajuta la creșterea rezistenței organismului la infecții și la reducerea riscului de răceli și gripă.

Antioxidanți: Portocalele conțin antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și carotenoidele, care ajută la combaterea stresului oxidativ din corp și la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

Potasiu: Sucul de portocale este o sursă bună de potasiu, un mineral important pentru funcționarea normală a inimii, a mușchilor și a sistemului nervos. Consumul regulat poate contribui la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și la echilibrul fluidelor în organism.

Fibre: Chiar dacă sucul de portocale nu conține atât de multe fibre precum fructele întregi, totuși poate furniza o cantitate mică de fibre alimentare, care ajută la menținerea sănătății digestive și la reducerea riscului de constipație.

Hidratare: Sucul de portocale este o băutură hidratantă, care poate contribui la menținerea echilibrului hidric al organismului, mai ales în timpul zilelor calde sau după activitate fizică intensă.

Ai mai putea citi și: Se dă startul ajutoarelor financiare umflate de la stat! Cine primește 50.000 de euro fonduri nerambursabile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult