- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma colosală câștigată de George Simion în urma nunții cu 10.000 de invitați. Banii au fost dezvăluiți în declarația de avere

16 Jun, 11:23 • Constantin Cristina
George Simion a adunat o sumă impresionantă din donațiile de la nunta cu peste 10.000 de invitați. Politicianul a dezvăluit suma de bani în declarația de avere.
Suma colosală câștigată de George Simion în urma nunții cu 10.000 de invitați. Banii au fost dezvăluiți în declarația de avere

George Simion, liderul AUR, a adunat în urma nunții sale, o sumă colosală din donații, potrivit ziare.com.

Suma colosală câștigată de George Simion în urma nunții cu 10.000 de invitați. Banii au fost dezvăluiți în declarația de avere

În urmă cu un an, liderul AUR și-a organizat nunta în comuna vâlceană Măciuca, unde au venit peste 10.000 de invitați. Politicianul a strâns 400.000 de milioane de euro din donațiile pe care le-au făcut invitații.

Citește și: George Simion, atac la adresa lui Dragnea: „A distrus speranțele a milioane de români”

Cine a dorit să participe la nunta lui George Simion, a trebui să se înscrie pe liste și astfel, oamenii au avut asigurat transportul cu autocarul pe anumite rute și au primit brățări de acces la eveniment. Politicianul a menționat că participanții nu sunt nevoiți să dea dar, acesta fiind opțional, iar ulterior au apărut cutiile de donații amplasate la locație.

Liderul AUR a declarat înainte de eveniment că ar fi invitat toți colegii parlamentari, însă nu a venit nimeni.

nunta George Simion
nunta George Simion

”Am invitat toţi colegii parlamentari, aşa mi s-a părut normal. Din păcate, cred că au ordin, să nu participe. Nu am primit confirmarea de la niciunul dintre partidele din Parlament, dar nu este opţional”, declara liderul AUR în urmă cu un an.

Acesta a dezvăluit suma exactă în declarația de avere, care a lăsat cu gura călcată atât politicienii, cât și oamenii de rând.

Cu toate acestea, la eveniment au participat și persoane controversate. Robert Turcescu a postat pe Facebook mai multe fotografii de la cununia lui George Simion, în care apărea alături de Mirel Palada, Victor Ciutacu și Dan Diaconescu.

Nunta lui George Simion cu Ilinca Munteanu s-a desfășurat pe 27 august 2022, la Măciuca, în Vâlcea și s-a evidențiat drept un eveniment de PR politic. Organizată ca o mare manifestare populară, la care au fost așteptați 10.000 de oameni (dar au venit mult sub numărul așteptat), nunta a atras atenția și din cauza asemănării cu un eveniment similar, cel organizat în urmă cu aproape un secol în urmă, la Focșani, de șeful legionarilor Corneliu Zelea Codreanu.

Alte articole: Cine va fi viitorul președinte în 2024? Au fost anunțate șansele pe care le au Kovesi sau George Simion, dar și lista candidaților care l-ar putea înlocui pe Klaus Iohannis