- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma exorbitantă pe care trebuie să o plătești dacă îți lași mașina parcată 6 zile la Otopeni. Afaceristul Ștefan Mandachi: „Nici pe Champ Elysee nu costă atât”

06 Aug, 12:54 • Lupu Alexandra
Cât te costă dacă îți lași mașina parcată 6 zile la Otopeni. Afaceristul Ștefan Mandachi a rămas șocat în momentul în care a primit factura.
Suma exorbitantă pe care trebuie să o plătești dacă îți lași mașina parcată 6 zile la Otopeni. Afaceristul Ștefan Mandachi: „Nici pe Champ Elysee nu costă atât”

Ștefan Mandachi a primit o factură uriașă, după ce și-a lăsat mașina parcată timp de 6 zile la Otopeni. După ce a aflat ce sumă trebuie să plătească, afaceristul bucvinean a denumit-o „cea mai scumpă parcare din lume”, informează ziare.com.

Ștefan Mandachi, despre cea mai scumpă parcare din lume

Ștefan Mandachi a tras o concluzie clară, după ce și-a lăsat mașina timp de 6 zile la Otopeni: aeroportul are cea mai scumpă parcare din lume. Afaceristul s-a plâns de condițiile și serviciile jalnice oferite pasagerilor pe principalul aeroport al țării într-o postare publicată pe pagina personală de Facebook.

El a povestit că trebuie să scoată din buzunare 2.580 lei pentru cele 6 zile în care a avut mașina parcată la Otopeni. Afaceristul explică că inițial a crezut că este o greșeală. În momentul în care a sunat la dispecerat, lui Ștefan Mandachi i s-a explicat că a lăsat mașina într-o „parcare mai scumpă”, de 20 de lei pe oră.

Citește și despre: Mașinile cu radar sunt cu ochii pe șoferii care nu plătesc parcarea. Românii pot primi în aceeași zi mai multe amenzi, care nu sunt atât de ieftine

„Un singur cuvânt îți transmite Aeroportul Henri Coandă: MÂNTUIALĂ.

Căldură peste tot, nimeni nu mai are vreo așteptare de la instalațiile de climatizare. Când ajungi pe aeroport, primul lucru la care te gândești e cât durează până ieși.

Ies bucuros să-mi iau mașina din parcare. Am lăsat-o parcată sâmbătă seară. Azi e joi, total 6 zile. Fericit că am ieșit din aeroportul vieții, alerg cu tichetul în mână. Preț parcare 2580 lei! Doușcinci de milioane!

Am crezut c-am ajuns la Chișinău unde 1 leu moldovenesc e 0,26 roni. Dar nu. E la București. Mă frec la ochi. În capătul parcării e scris prețul. 100 lei pe zi. Sun la dispecerat: fraților, care-i treaba?

”Nu scrie prea clar prețul într-adevăr, dar aici e 20 lei pe oră, că ați lăsat mașina la PARCAREA CEA SCUMPĂ. E mai scumpă pentru că e mai aproape de ușa aeroportului. Aia de 100 lei e 100 metri mai la vale”.

Fac un calcul în minte. 24 ore x 20 lei x 6 zile…

Aberație mai mare nici c-am întâlnit. Sunt prea obosit ca să ripostez. Realizez că sunt încă un țepuit printre mulți alții, așa că fără vlagă, am o replică neconvingătoare:

”Doamnă, n-am lăsat mașina în parcarea scumpă, ci în cea mai scumpă parcare din lume. Nici dacă țineam mașina în cameră triplă la hotel nu ieșeam 600 euro 6 zile. Nici pe Champ Elysee nu costă atât”, se arată în postarea afaceristului.

Ștefan Mandachi
Ștefan Mandachi

Domnia și prostia, costă, așa că solicit factura să achit. Nu știe să factureze. Cheamă ajutoare. Durează vreo 20 miunte. Anticipez că n-au cititor de card, așa că mai pierd 15 minute să caut un bancomat. Este un BRD înghesuit pe un coridor tăinuit pe la etajul 1, după o farmacie. Singurul din toată zona.

Intru în panică. Fac calcule: dacă mai stau mult la negocieri, mai trebuie să achit vreo 15 lei pt. câteva minute.

Plătesc și fug.

Văd bariera izbăvitoare. Scot tichetul. Îmi spun în gând că o să-l păstrez ca suvenir, îl înrămez. Nu se scanează. Nu merge. Nu-mi dă voie să ies. Bariera stă țanțoșă în calea mea.

Plin de nervi, la ora 2 noaptea, apăs buntonul să apelez ca să scap din temnița parcărilor, din Regina parcărillor: parcarea cea scumpă de la Otopeni.

Îmi răspunde scârbită o duduie. „Alo, mndea…„

Îi spun că sunt praf de oboseală că nu merge să scanez. Vreau să ies, să evadez. ”Sunt băiatul acela ce-am plătit acum câteva minute. Ăla cu 26 milioane pt. 6 zile, deschideți-mi bariera și mie”, spune în continuare Ștefan Mandachi.

Vezi și: Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un apartament într-o clădire nouă. „Acum te obligă mai nou să-ți cumperi și loc de parcare”