- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un apartament într-o clădire nouă. „Acum te obligă mai nou să-ți cumperi și loc de parcare”

17 Jun, 11:21 • Lupu Alexandra
O româncă a decis să nu cumpere un loc de parcare pentru apartamentul pe care abia îl achiziționase. Este incredibil ce a descoperit la scurt timp după.
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un apartament într-o clădire nouă. „Acum te obligă mai nou să-ți cumperi și loc de parcare”

Românii care achiziționează un apartament într-o clădire nouă au posibilitatea de a cumpăra și un loc de parcare. Cu toate acestea, prețul nu este de neglijat, iar multe persoane nu-și permit să-l achite, informează ziare.com. Există și situații în care românii nu au mașină, iar astfel, nu au de ce să plătească locul de parcare. O tânără a ales să nu achite locul pentru mașină și s-a trezit că nu are acces la parcarea complexului rezidențial nici măcar pentru a căra mobila.

Ce a pățit tânăra după ce nu a plătit locul de parcare

Românca povestește într-o postare pe Facebook, pe grupul „Sfaturi de la avocați”, că a cumpărat apartament într-o clădire nouă în luna martie a acestui an. Tânăra menționează că nu a cumpărat și un loc de parcare. În momentul în care s-a dus la locație pentru a duce o parte din mobilă, pentru că nu s-a mutat încă în apartament, a găsit o barieră pusă la intrarea complexului rezidențial. Românca nu deținea o cartelă pentru a deschide bariera, astfel, a aflat de la locatari că doar cei care au plătit parcarea au acces.

Citește și: Prețul chiriilor a explodat în România! Care sunt orașele cu cele mai scumpe apartamente din țară

Autoarea postării spune că, deși nu a plătit locul pentru mașină, în contract se relatează că are o cotă parte din teren. Ea a întrebat ce poate face în această situație, pentru că nu i se pare normal să nu aibă acces la parcarea complexului rezidențial, nici pentru a căra mobilă, nici pentru a-și chema salvarea.

„Am achiziționat un apartament într-un bloc nou în luna martie. Nu am achiziționat și o parcare. Ieri, când mergeam să duc o parte din mobilă, pentru că încă nu m-am mutat acolo, am găsit bariera pusă.

Aceasta funcționează cu cartelă, iar, locatarii care s-au mutat (mai puțin de un sfert), au spus că se intră cu mașina în incintă, doar cei care au parcare plătită.

În contractul meu scrie clar, că și eu am o cotă parte din teren, cu care sunt de acord să fie drum de servitute. Este legal să nu pot intra (nu parca) în incinta unui bloc în care locuiesc, sunt proprietar? Poate merg la cumpărături și am bagaje voluminoase, poate chem salvarea, fiind bolnavă, sunt „n” situații.

Ce pot face?”, scrie femeia pe grupul Sfaturi de la avocați.

Parcare
Parcare

În secțiunea de comentarii, părerile sunt împărțite. Cei mai mulți dintre români s-au arătat revoltați de situație.

„Și taxi/ curier/ ambulanță cum intră? Un abuz și nu are legătură cu locul de parcare în proprietate. Întrebați dacă au un fel de cartelă/ telecomandă de cumpărat”

„Locuiesc într-un astfel de complex, în mod normal, există interfon la poartă, și răspunde un „portar” local sau apelul se duce la un dispecer. Nimeni nu e exagerat să nu se permită accesul curier mobilă, etc. Dacă nu există interfon cu centrală unică ci chiar interfon la apartament cu atât mai bine, destinatarul cred că poate acorda acces”

„Ansamblul rezidențial are obligația de a asigura un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă plus 1/3 pentru vizitatori, conform regulamentului de autorizare edificare ansambluri rezidențiale. Marea lor majoritate forțează achiziția și a unui loc de parcare de către proprietari deși inițial, până ce devin proprietari, li se prezintă că au parcare gratuită”

„Da, e legal. Poți avea apartament fără să ai loc de parcare.Cota din teren este din terenul care nu e doar parcare, este din spații verzi, alei, etc.La orice complex bariera ce blochează intrarea în parcare este aproape de intrarea în bloc.

Nu există în țară bloc unde având loc de parcare cumpărat (so deci acces prin barieră) să economisești mai mult de 20 de metri de mers așa că nu îi lua în seama pe cei cu exemple idioate gen salvare sau taxi.Doar nu e bariera pusă la intrarea în cartier și de la barieră ai 500 de metri de mers pe jos până la bloc.

Nu mai încerca să faci „românisme” din astea jegoase de a nu cumpăra loc de parcare, dar apoi încerci să vezi dacă nu poți să o dai la întors să furi unul”

„E răutate pură! Atâta timp cât va mutați și aveți obiecte voluminoase de cărat mi se pare ceva de înțeles să vă poată lasă să intrați. Dar…ca la români”

Vezi și: Cât costă să renovezi un apartament în 2023. Ce prețuri practică meseriașii vara aceasta