- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma pe care trebuie să o achite grupul francez Carrefour pentru operațiunile Cora în România. Este vorba despre milioane de euro!

26 Apr, 11:00 • Lupu Alexandra
La ce valoare se ridică operațiunile Cora în România? Iată ce sumă trebuie să achite grupul francez Carrefour în cea mai mare tranzacție din retailul alimentar.
Suma pe care trebuie să o achite grupul francez Carrefour pentru operațiunile Cora în România. Este vorba despre milioane de euro!

În România urmează să aibă loc cea mai mare tranzacție din retailul alimentar din ultimii ani! Grupul francez Carrefour o să preia operațiunile Cora în România, iar așa cum arată ultimele informații transmise de zf.ro, înțelegerea dintre cele două lanțuri se ridică la ordinul milioanelor de euro.

Cât valorează cumpărarea operațiunilor Cora în România

Ultimele informații arată că grupul francez Carrefour va prelua operațiunile Cora în România. Aceasta este cea mai mare tranzacție din retailul alimentar din ultimii ani. Mai mult decât atât, surse din piață au transmis la ce valoare s-ar putea ridica înțelegerea! Concret, vorbim despre aproximativ 70 – 90 milioane de euro.

Cele două părți nu au răspuns până la ora actuală și nu au oferit mai multe informații despre semnarea acordului și motivația din spatele vânzării. Tranzacția s-ar putea finaliza în această săptămână și vizează rețeaua formată de 10 magazine din operațiunile Cora în România. Retailerul nu mai are și alte proprietăți imobiliare.

Pe de altă parte, surse Profit.ro estimează că valoarea tranzacției se ridică la 150 milioane de euro. Mai mulți jucători au fost interesați să cumpere operațiunile Cora în România, printre care și Auchan. Cu toate acestea, Carrefour este marele câștigător al tranzacției, care va prelua conducerea în această săptămână.

Citește și: CUTREMUR în retail! Supermarketurile CORA dispar din România! Renunță la toate magazinele și le vor vinde către un alt lanț internațional de supermakerturi!

Cora România
Cora România

Lanțul Cora ocupă locul 11 în topul celor mai mari retaileri. Clasamentul este realizat în funcție de cifra de afaceri înregistrată în 2020. Compania este depășită de Penny, Selgros și Artima (parte a grupului Carrefour).

Carrefour România și-a încheiat anul financiar cu un total de 402 magazine în 2022, în toate formatele, de la hipermarket și până la market, express și discount. Pe parcursul anului trecut, compania și-a continuat expansiunea și a inaugurat 46 magazine, dintre care 4 Supeco (discounter), 3 Carrefour Market și 29 Express. Totodată, au fost deschise inclusiv 10 magazine în regim de franciză. Tot pe parcursul anului trecut, compania a inițiat mai multe parteneriate, cu scopul de a extinde amprenta digitală, cu Bringo și Glovo România.

Nu este prima tranzacție făcută de Cora în România. Concret, compania a mai vândut 6 proprietăți comerciale către un grup austriac, rămânând astfel chiriașă în spațiile în care desfășura activitatea. Astfel, retailerul nu și-a vândut și afacerea de bază, ci a continuat să opereze în continuare hipermarketurile.

Vezi și: Ce salariu primește un casier la Auchan, Kaufland, Carrefour sau Cora. Iată lista