- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sumă uriașă furată din mai multe școli din Dâmbovița. Două contabile au sustras 660.000 de lei din instituțiile de învățământ

11 May, 14:27 • Lupu Alexandra
Situație nemaiîntâlnită în mai multe școli din Dâmbovița. Două contabile au sustras o sumă imensă din instituțiile de învățământ.
Sumă uriașă furată din mai multe școli din Dâmbovița. Două contabile au sustras 660.000 de lei din instituțiile de învățământ

Două femei, administratori financiari la 8 școli din Dâmbovița, au fost acuzate de delapidare, după ce autoritățile au descoperit că și-au însușit peste 660.000 de lei din banii instituțiilor de învățământ, în perioada 2016 – 2019, spune ziare.com. La momentul respectiv, polițiștii au desfășurat perchezițiile domiciliare, iar în cele din urmă, cele două contabile au fost reținute pentru 24 de ore.

Bani furați din școlile din Dâmbovița

Autoritățile au descoperit că, în perioada 2016 – 2019, două femei, administratori financiari la 8 școli din Dâmbovița, au sustras fraudulos peste 660.000 de lei din banii instituțiilor de învățământ. La momentul respectiv, agenții au efectuat percheziție domiciliară, și totodată, cele două contabile au fost reținute 24 de ore.

Acțiunile au fost desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște. Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pentru cele două femei, de 44 și 41 ani.

Citește și: Cât trebuie să plătească românii pentru a-și trimite copiii la o școală internațională din București

„La data de 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Târgovişte şi Aninoasa, la domiciliile a două femei de 44 şi 41 de ani”, a transmite Poliţia Dâmboviţa.

Școală Dâmbovița
Școală Dâmbovița

Poliţia Dâmboviţa a informat că cele două contabile sunt cercetate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de delapidare. Din cercetările efectuate de către polițiști, reiese că cele două contabile și-au însușit pe nedrept, în mod fraudulos, suma de 665.692 de lei din școlile din Dâmbovița. Practic, cele două femei au furat din resursele financiare ale instituțiilor de învățământ.

„Din cercetările efectuate a reieşit faptul că bănuitele, în perioada 2016 – 2019, în calitate de administratori financiari la opt unităţi de învăţământ, din judeţul Dâmboviţa, şi-ar fi însuşit pe nedrept, în mod fraudulos, 665.692 de lei din resursele financiare ale respectivelor unităţi şcolare”, transmite Poliția Dâmbovița.

Te-ar putea interesa și: Investiție de 1.6 milioane de euro prin programul „România Eficientă”. Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi este a doua instituție modernizată din țară