- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât trebuie să plătească românii pentru a-și trimite copiii la o școală internațională din București

20 Apr, 20:03 • Bocioacă Bianca
Atunci când aleg să muncească în România, străinii sunt interesați și de oferta școlilor cu predare în limbi de circulație internațională.
Cât trebuie să plătească românii pentru a-și trimite copiii la o școală internațională din București

Străinii care aleg să muncească sau să investească în România se interesează, în mod obișnuit, și de oferta școlilor cu predare în limbi de circulație internațională. Acest tip de școli, care oferă educație de la creșă până la liceu, sunt o variantă potrivită pentru străini, dar și pentru românii care au venituri mari.

Școlile private sunt foarte bine reprezentate în București, dar nu la același nivel ca în restul Europei. Materia principală de predare este engleza și, comporativ cu Ungaria, diferențele de preț nu sunt foarte mari, conform specialiștilor în educație.

17 școli private sunt monitorizate de către un portal de specialitate. Prețurile prezentate cuprind taxa pe un an de zile, acestea fiind minime și maxime, putând suferi modificări în funcție de disciplinele și activitățile alese de părinți pentru copiii lor.

Citește și: Șase românce se află într-o relație cu milionari din toată lumea. Poveștile care au ajuns până în presa internațională

„Este posibil ca Bucureștiul să nu vă vină imediat în minte atunci când vă gândiți la locurile de întâlnire ale expatriaților din Europa. Cu toate acestea, datorită costului ieftin al vieții și statutului de piață emergentă, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a vă stabili departe de casă în capitala României.

Orașul își îmbunătățește încet, dar constant, oferta pentru expatriați, inclusiv prin înființarea de noi școli internaționale. Dacă vă gândiți să vă mutați, iată ce trebuie să știți despre școlile din București. (Portalul se adresează străinilor care vin cu familia în România, dar mulți copii români sunt înscriși la școlile internaționale din București.).

Bucureștiul nu are aceeași selecție de școli internaționale ca alte capitale europene, dar există totuși o mulțime de școli din care puteți alege. Cele mai multe dintre ele urmează curriculum-ul britanic, fiind reprezentate și în alte câteva țări europene. Un număr mic de școli urmează programa americană”, se arată în prezentare.

Citește și: Surpriză pe piața petrolieră internațională: prețul petrolului rusesc a scăzut la 51,96 de dolari per baril, sub nivelul plafonului maxim discutat de UE

Școlile cu predare în limbi de circulație internațională din București se află în diferite colțuri ale orașului, în special în centru și în suburbiile din nord și est.

„Deși nu este un oraș mare, țineți cont de faptul că timpul de călătorie în București va fi mai lung decât vă așteptați din cauza aglomerației. Dacă locuiți într-o parte a orașului, iar școala copilului dvs. se află în partea opusă, acest lucru ar putea însemna cu ușurință o navetă de peste o oră în fiecare sens.

În școlile internaționale din București veți găsi o populație locală de elevi mai mare decât în alte țări. În majoritatea școlilor, 30 – 40% din corpul de elevi se vor fi născut și crescut în România. Acest lucru se datorează faptului că standardul de educație oferit în școlile internaționale este mai ridicat decât în școlile publice din România. Pentru familiile care își pot permite, trimiterea unui copil la o școală internațională este o opțiune mult mai dezirabilă”, mai arată aceeași sursă.

Cât trebuie să plătească românii pentru a-și trimite copiii la o școală internațională

Mai jos găsiți o comparație între prețurile din București și cele din Budapesta.

  1. American International School Of Bucharest. Taxa anuală între 10.200 și 21.000 euro. Pe site-ul instituției prețurile încep de la 7.800 euro și ajung la peste 23.000 de euro pentru elevii de clasa a XIII-a.American International School Of Budapest Taxa anuală între 13.100 și 23.900 euro.
  2. International School of Bucharest. Taxa anuală între 7.100 euro și 13.800. Pe site-ul instituției, prețurile sunt un pic mai mari, de la 8.420 euro (creșă) la 13.000 euro gimnaziu și 14.823 euro la liceu.International School of Budapest Taxa anuală între 8.800 euro și 12.900.
  3. International British School of Bucharest Taxa anuală între 11.000 euro și 17.300 euro. Tarifele publicate de instituție sunt între 11.000 euro și 17.650 euro, apropiate de cele menționate de sursa mai sus amintită.International British School of Budapest Taxa anuală între 10.500 euro și 20.100 euro.
  4. French International School of Bucharest Taxa anuală între 7.200 și 8.100 euro. Tarifele publicate de instituție sunt între 7.500 și 8400 de euro.Lycée Français Gustave Eiffel de Budapest Taxa anuală între 4.200 și 5.400 euro.
  5. Cambridge School of Bucharest Taxa anuală între 9.000 euro și 12.700 de euro. Tarifele publicate de instituție sunt între 11.000 euro și 14.500 euro pe an.Britannica International School Budapest Taxa anuală între 12.100 euro și 17.200 euro.