- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sunt confirmate concedieri masive. 14.000 de oameni rămân fără locul de muncă

19 Oct, 13:41 • Bumbeneci Diana
Nokia confirmă o serie de concedieri masive. Zeci de mii de locuri de muncă se vor desființa.
Sunt confirmate concedieri masive. 14.000 de oameni rămân fără locul de muncă

Concedieri masive la nivel internațional. Gigantul finlandez din domeniul telecomunicațiilor Nokia și-a anunțat decizia de a elimina până la 14.000 de locuri de muncă, după o scădere cu 20% a vânzărilor în al treilea trimestru, informează Lefigaro.fr.

Nokia trece la concedieri masive

Grupul finlandez de echipamente de telecomunicații Nokia a transmis azi că va desființa până la 14.000 de locuri de muncă în cadrul unui nou plan de reducere a costurilor, în contextul în care vânzările sale din trimestrul al treilea au scăzut cu 20% din cauza încetinirii vânzărilor de echipamente 5G pe piețe precum America de Nord.

„Compania vizează economii de costuri cuprinse între 800 de milioane și 1,2 miliarde de euro până în 2026, pentru a-și atinge obiectivul de marjă operațională pe termen lung de cel puțin 14% până la acest orizont”, conform anunțului oficial.

Concedieri masive
Concedieri masive

Programul de economii ar urma să conducă la o organizație care să aibă între 72.000 și 77.000 de angajați, comparativ cu cei 86.000 de angajați ai Nokia din prezent, a precizat compania.

„Nokia plănuiește să avanseze rapid în cadrul programului, cu cel puțin 400 de milioane de euro în economii de la începutul anului 2024 și alte 300 de milioane de euro în 2025″, a adăugat compania.

O încetinire a cererii de echipamente 5G

Conform instituției, în al treilea trimestru, vânzările nete comparabile au scăzut la 4,98 miliarde de euro, de la 6,24 miliarde de euro cu un an înainte și o prognoză de 5,67 miliarde de euro, potrivit analiștilor chestionați de LSEG.

„Veniturile nete din trimestrul al treilea au fost afectate de incertitudinea actuală, dar ne așteptăm la o îmbunătățire sezonieră mai normală în activitatea noastră de rețea în trimestrul al patrulea ,” a declarat directorul general Pekka Lundmark.

„Am observat o oarecare încetinire a ritmului de implementare a 5G în India, ceea ce înseamnă că creșterea de acolo nu a mai fost suficientă pentru a compensa încetinirea din America de Nord ,” a adăugat oficialul.

Vezi și: Măsurile fiscale devin legi în România. Lista măsurilor ce vor intra în vigoare de la 1 noiembrie 2023 și 1 ianuarie 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult