- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sunt la modă călătoriile fără parteneri! Femeile preferă să plece singure în vacanțe de 8 martie. Care sunt destinațiile preferate

08 Mar, 23:42 • Constantin Cristina
De 8 martie, femeile preferă să meargă singure în călătorii, precum Costa Rica sau Roma. Ce costuri implică o astfel de vacanță.
Sunt la modă călătoriile fără parteneri! Femeile preferă să plece singure în vacanțe de 8 martie. Care sunt destinațiile preferate

Anul acesta, femeile au abordat un alt stil de a sărbători Ziua Internațională a Femeii. Noul trend pe piața de turism este abordat din ce în ce de mai multe femei. Acestea îți oferă singure călătorii sau cu prietenele de ziua de 8 martie, însă au interzis la aceste vacanțe, au spus turoperatorii, potrivit antena 3 CNN.

Citește și: Românii iau din nou cu asalt Bulgaria. Numărul rezervărilor vacanțelor de Paște a crescut cu 30%

Un studiu arată că mai mult de o treime dintre femeile care și-au oferit astfel de destinații, au ales ca locuri de relaxare, Costa Rica sau Roma. Acestea și-au dorit timp cu cu sine, libertate și flexibilitate și au ales cazare la hoteluri ladies only, care oferă experiențe spirituale și terapeutice.

Femeile pleacă singure în vacanțe
Femeile pleacă singure în vacanțe

„Am observat că anul acesta tot mai multe doamne și-au dorit să călătorească singure de Ziua Femeii. Putem spune că avem, la acest capitol, o creștere cu aproximativ 20% față de anul trecut. O astfel de călătorie construiește caracterul și este și o modalitate fantastică de a-ți face noi prieteni. Pentru cele care încearcă o astfel de experiență pentru prima dată, recomandarea noastră este să călătorească în cadrul unui grup turistic restrâns”, a declarat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Cât costă o vacanță solo de Ziua Femeii

Tarifele pentru o așa vacanță pornesc de la suma de 450 de euro și pot ajunge la 2.7000 de euro. Alte 30% dintre femei au ales să descopere locuri mai exotice, precum Costa de Azur sau Austria. Pentru Austria, un sejur de patru stele a costat undeva la 750 de euro, iar pentru Coasta de Azur a fost 980 de euro.

Vacanța tip solo trip este tipul de călătorie care s-a dezvoltat după perioada pandemiei, când turiștii și-au dorit experiențe solitare în care să se redescopere, să înțeleagă mai bine cine sunt și, totodată, să-i ajute sa-și depășească zona de confort. Experții din turism spun că fenomenul va lua proporții în 2023.

Alte articole: Vești bune pentru iubitorii de vacanțe! Cursele charter vor fi disponibile în vara anului 2023 la Aeroportul din Sibiu