- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sunt vești excelente pentru o categorie de români. Vor fi scutiți de aceste plăți de la stat

10 Oct, 09:48 • Bumbeneci Diana
Mai mulți români vor putea scăpa de anumite plăți. Un nou proiect legislativ este luat în considerare de membrii Guvernului.
Sunt vești excelente pentru o categorie de români. Vor fi scutiți de aceste plăți de la stat

Conform unui nou proiect legislativ care a fost pus în dezbatere de parlamentarii liberali, adoptat luni în plenul Senatului, familia sau reprezentantul legal al minorului sau adultului cu handicap accentuat beneficiază de scutire de la plata chiriei pentru suprafeţele locative cu destinaţie de locuinţe deţinute de stat sau de unităţile administrativ-teritoriale ale acestuia pe perioada în care are în îngrijire această categorie de persoane.

Scutiți de anumite plăți

Propunerea legislativă pentru completarea art. 20 alin. (4) din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap urmăreşte „scutirea de la plata chiriei pentru suprafeţele locative cu destinaţie de locuinţe deţinute de stat sau de unităţile administrativ-teritoriale ale acestuia şi care sunt în folosinţa acestor persoane pentru familia sau reprezentantul legal pe perioada în care are în îngrijire un minor sau un adult cu handicap accentuat„, potrivit raportului de admitere adoptat în comisia de specialitate.

plăți
plăți

Ai mai putea citi și: Bani GRATIS pentru copii. Cum poți profita de ajutorul financiar de la Guvern

”Considerăm inechitabil şi injust de a nu oferi acest drept”

„Atât timp cât în cadrul actual al art. 20 alin. (4) din Legea 448/2006 se prevede că poate beneficia de scutirea de la plata chiriei adultul cu handicap accentuat, considerăm inechitabil şi injust de a nu oferi acest drept şi familiei sau reprezentantului legal al adultului (date fiind situaţiile când acesta nu îşi poate derula activităţile privind traiul), cât şi familiei sau reprezentantului legal al unui copil cu handicap accentuat, raportat la faptul că un minor nu se poate îngriji singur, iar familia ori reprezentantul legal sunt nevoiţi a face eforturi deosebit de mari în vederea oferirii unui tratament, educaţie etc.

”Lacuna legislativă a cadrului actual nu poate fi supusă unei interpretări”

Lacuna legislativă a cadrului actual nu poate fi supusă unei interpretări atât la nivelul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Persoanelor cu Dizabilităţi, cât şi la nivelul autorităţilor menţionate anterior, dat fiind faptul că doar o instanţă de judecată poate da curs unei interpretări legislative, care raportat la faptul că în situaţia prezentată discutăm de anumite lipsuri legislative, doar în cazul unei propuneri de lege ferenda poate fi soluţionată această inechitate”, argumentează iniţiatorul în proiectul de act normativ, conform agerpres.ro.

Vezi și: Ei sunt românii care vor primi 2100 de lei la pensie, deși au lucrat peste 35 de ani! Milioane de persoane sunt vizate

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult