- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Surpriza uriaşă de care au parte toţi clienţii LIDL. Nu te-ai fi aşteptat la aşa ceva

12 May, 19:54 • Cornel Ghimeșan
LIDL, Departamentul pentru Situații de Urgență și SMURD au instalat peste 50 de defibrilatoare automate în magazine LIDL și spații publice din Capitală și Ilfov. Operaţiunea va fi extinsă şi în alte oraşe din ţară.
Surpriza uriaşă de care au parte toţi clienţii LIDL. Nu te-ai fi aşteptat la aşa ceva

Inițiativa de a fi instalate peste 50 de defibrilatoare automate în magazine LIDL și spații publice din Capitală și Ilfovface parte din proiectul național „Punct de prim ajutor. Fii salvator!”.

Scopul este acela de a le oferi românilor posibilitatea de a acorda primul ajutor în cazul unui stop cardio-respirator.

Pentru moment, aparatele au fost montate în magazinele LIDL din Capitală și din județul Ilfov, dar  și în anumite spații publice din București: Teatrul Național, Opera Națională, Sala Palatului, Academia de Studii Economice și Ateneul Român.

Citeşte şi Legea care aduce restricții de acces pentru mașini în anumite zone urbane! Proiectul legislativ prevede …

„În situațiile de urgență, în care o persoană suferă un stop cardio-respirator, acordarea primului ajutor, respectiv masajul cardiac și administrarea unui șoc electric sunt intervenții vitale care trebuie aplicate, până la sosirea echipajelor medicale.

Șansele de supraviețuire cresc cu 50-70% atunci când manevrele de resuscitare și defibrilare automată au loc în primele 3-5 minute de la declanșarea stopului cardio-respirator. În acest context, Proiectul Național „Punct de prim ajutor. Fii salvator!” vine în sprijinul cetățenilor și facilitează intervenția la timp în situațiile în care fiecare secundă contează”, a precizat Raed Arafat.

Citeşte şi Cât câștigă lunar o femeie de serviciu româncă în Spania. Platformele de recrutare sunt pline …

Pe lista orașelor din România în care proiectul se va extinde treptat  se află: Sibiu, Oradea, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult