- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suspiciuni de înșelăciune privind contractul pentru lucrările de reabilitare a Gării de Nord. „O rușine națională. Am trimis Corpul de Control”

03 Oct, 12:07 • Oprea Alina
Unul dintre simbolurile bucureștene, Gara de Nord, este subliniat ca fiind o rușine națională. Sorin Grindeanu a trimis Corpul de Control să verifice starea Gării de Nord care nu este criticată doar de acesta, ci de înteaga populație și se dorește o reabilitare.
Suspiciuni de înșelăciune privind contractul pentru lucrările de reabilitare a Gării de Nord. O rușine națională. Am trimis Corpul de Control

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a solicitat CFR să organizeze o licitație europeană pentru reabilitarea Gării de Nord, pe fonduri europene. Cu toate acestea, în urma unor suspiciuni privind contractul acordat unui consorțiu de firme, Ministrul a dispus o verificare de către Corpul de Control pentru a clarifica situația, în urma declarațiilor sale pentru Digi24.

Vezi și: CFR alocă jumătate de miliard de lei, pentru modernizarea a șase gări, inclusiv pentru Gara de Nord. Ultima licitație lansată vizează gara din Pașcani

Se cere o reabilitare a Gării de Nord

Gara de Nord nu este doar simbolul Bucureștiului, ci și principala gară din România. Starea în care se află această gară este deplorabilă, astfel că Sorin Grindeanu a cerut CFR-ului să se ceară o licitație pe fonduri, nu pe bugetul de la stat pentru a realiza reabilitarea Gării de Nord. În afara faptului că unul dintre principalele simboluri ale României nu arată precum o gară specifică capitalei, problemele apar constant în incinta gării: întârzieri, lipsă de personal, condițiile din trenuri nu sunt specifice unei țări europene, iar lista poate continua.

CFR a semnat contracte de peste 142 de milioane de euro pentru reabilitarea prin PNRR a 140 de kilometri de cale ferată
CFR a semnat contracte de peste 142 de milioane de euro pentru reabilitarea prin PNRR a 140 de kilometri de cale ferată

„Acum ca să spunem adevărul, lucrurile s-au desfășurat așa, pornind de la o altă rușine națională, modul în care arată principala gară din România, am cerut celor de la CFR să scoată rapid la licitație, pe fonduri europene, nu de la bugetul de stat, refacerea Gării de Nord. Au făcut acest lucru, dar au dat această licitație către Regionala București, care a ținut această licitație. Am văzut în presă acele suspiciuni. Am trimis Corpul de control, probabil în câteva zile îmi va veni raportul.

Dacă există și cea mai mică abatere de la lege, acel raport îl voi înainte către instituțiile statului. Pe de o parte, sunt aceste suspiciuni văzute în presă și-am trimis Corpul de control și va veni cu un raport, în care îmi va face anumite propuneri – să înaintăm raportul către DNA, către instituții de acest tip.  Pe de altă parte, această licitație a fost contestată la CNSC, care, în câteva zile, va trebui să dea răspunsul legat de contestație.”, a declarat Ministru Sorin Grindeanu cu privire la contractul pentru reabilitarea Gării de Nord, conform celor furnizate de Digi24.

Vezi și: Când vor fi gata lucrările de la Gara de Nord. A fost anunțat câștigătorul contractului de 419 milioane lei