- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tanczos Barna se plimbă cu mașina electrică pe curentul Ministerului. Unde își încarcă ministrul mașina?

14 Oct, 15:55 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Mediul își încarcă mașina electrică în curtea instituțției pe care o conduce. Tanczos Barna le recomantă tuturor rmânilor mașinile electrice, argumentând că este o variantă mai rentabilă.
Tanczos Barna se plimbă cu mașina electrică pe curentul Ministerului. Unde își încarcă ministrul mașina?

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, se plimbă cu maşina electrică de serviciu, mai ales că acesta încarcă în curtea instituţiei pe care o conduce. De asemenea îi îndeamnă pe români să facă acelaşi lucru, atât timp acest lucru mai e posibil.

Alte articole: Tramvaiele bucureștene, niște epave. 78% dintre ele și-au depășit durata normală de funcționare

Întrebat unde îşi încarcă maşina de serviciu în timpul liber, ministrul Tanczos Barna a răspuns:

„E şi normal, Ministerul Mediului a fost printre primele instituţii care au montat staţii de încărcare în faţa instituţiei. Când am venit la minister, staţia era deja acolo, ministerul avea deja 3-4 maşini electrice modele mai vechi, dar care merg în continuare. Am mai cumpărat două maşini electrice şi mai cumpăram, staţie de încărcare ar trebui să existe la fiecare instituţie publică”, a replicat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Tanczos Barna le recomandă românilor mașinile electrice

Tanczos Barna se plimbă cu mașina electrică pe curentul Ministerului. Unde își încarcă ministrul mașina?
Tanczos Barna se plimbă cu mașina electrică pe curentul Ministerului. Unde își încarcă ministrul mașina?

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că şi în condiţiile creşterii tarifelor la energia electrică este rentabilă achiziţionarea unui autoturism electric, arătând că la un preţ de doi lei pe kilowatt un autoturism electric consumă mai puţin decât unul cu motor pe combustie.  Tanczos subliniază că, în decizia de a cumpăra un automobil, trebuie ţinut cont şi de faptul că acelea electrice reduc poluarea în marile oraşe, iar „în momentul în care vorbim de sănătatea noastră, nu putem să calculăm tot timpul rentabilitatea”, relatează News.ro El a subliniat că autoturismul electric este cel mai rentabil din punctul de vedere al consumului dacă este încărcat la o staţie normală, nu la una rapidă.

„Încă o dată, maşina electrică este o soluţie ideală pentru a scoate poluarea din marile oraşe şi, în momentul în care vorbim de poluare, vorbim de sănătatea noastră, nu putem să calculăm tot timpul rentabilitatea. Efortul trebuie să fie unul comun şi din partea autorităţii locale, pentru că acolo unde s-au scos autobuzele pe motorină se vede foarte clar că a scăzut poluarea în oraşul respectiv, acolo unde sunt din ce în ce mai multe maşini electrice cu siguranţă va scădea poluarea şi o să fie o situaţie avantajoasă pentru cetăţeni, pentru sănătate”, a afirmat Tanczos Barna

Citește și: Se anunţă criză de carne de porc înainte de Sărbători din cauza pestei porcine. Daea: „Ne va costa acest virus”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult