- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Țara cu cea mai bună carne de porc din Europa. Surpriză mare, NU este România! Sorin Minea: „Când spui că ceva e mai bun, încerci să-l faci mai scump”

27 Nov, 21:58 • stefan.vlad
Țara cu cea mai bună carne de porc din Europa. Chiar dacă pare de necrezut, România acoperă doar 20% din cererea de carne de porc, din cauza pestei porcine. Și nici nu se poate lăuda cu cea mai bună carne. Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a vorbit despre acest aliment adorat de mulți români.
Țara cu cea mai bună carne de porc din Europa. Surpriză mare, NU este România! Sorin Minea: Când spui că ceva e mai bun, încerci să-l faci mai scump

Țara cu cea mai bună carne de porc din Europa. În ultimii ani, au tot existat zvonuri că la noi în țară se găsește cea mai bună carne de porc Ei bine, Sorin Minea rupe tăcerea despre acest lucru și neagă aceste informații.

Citește și: Cum poți face bani cu porcul crescut în propria curte. Ce trebuie să știi dacă vrei să vinzi carne de porc legal

Țara cu cea mai bună carne de porc din Europa

Țara cu cea mai bună carne de porc din Europa nu este România, ci Spania. Carnea de porc din Spania este pe primul loc în Europa, este cea mai bună carne la ora actuală, mai ales carnea de porc adult.

Cu privire la situația din România, preşedintele Romalimenta a subliniat că noi avem un deficit cronic, ”acoperim 20% din cerere”.

Marea majoritate a celor care vorbesc despre porcul românesc nu sunt fermierii, sunt așa-zișii crescători particulari, care cresc porcul bio, nu știu cum, dar e natural. Când spui că ceva e mai bun, încerci să-l faci mai scump.

Vorbim despre un porc crescut în aceleași situații, cu aceeași alimentație, iar alimentația în fermele industriale este dictată de legislația europeană, și, teoretic, are același gust. Contează și rasa porcului, dar și vârsta. Un porc bătrân este mai gustos decât un porc tânăr, are altă calitate a fibrei. Sunt anumite rase mai bune pentru grăsime, mai bune pentru carne.

Ca să potolim chestia cu rasele românești, există o singură rasă care cred că la muzeu o mai găsim, Stocli. În rest, sunt rase ca-n toată lumea. Unii sunt făcuți să crească repede, să dea carne multă, care nu e așa bună, alții sunt făcuți să crească mai lent și să dea o carne bună”, mai spune Sorin Minea, la dcnews.ro.