- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Țara ideală pentru pensionare, datorită costului scăzut al vieții. Top 10 cele mai bune țări din Europa în care să te retragi la bătrânețe

26 Aug, 19:52 • Constantin Cristina
Cea mai bună țară pentru pensionare! Este una dintre cele mai accesibile țări europene unde să trăiești la bătrânețe, datorită costului scăzut al vieții.
Țara ideală pentru pensionare, datorită costului scăzut al vieții. Top 10 cele mai bune țări din Europa în care să te retragi la bătrânețe

Într-un raport din iunie, Moving to Spain, o companie de relocalizare, a realizat un clasament al celor mai bune țări europene pentru pensionare pe baza mai multor factori: populația, speranța de viață, costul vieții, prețurile locuințelor, vize, siguranță, plaje, asistență medicală, a informat economedia.ro.

Citește și: Europarlamentarii, nevoiţi să-şi taie 50% din pensii pentru a-şi rezolva gaura bugetară. Vârsta de pensionare a fost crescută

Țara ideală pentru pensionare, datorită costului scăzut al vieții. Top 10 cele mai bune țări din Europa în care să te retragi la bătrânețe

Așadar, cea mai bună țară din Europa pentru pensionare este Portugalia, una dintre cele mai accesibile țări europene datorită costului scăzut al vieții, arată un raport citat de CNBC. Portugalia deține un punctaj de pensionare de 7,83, fiind una dintre cele mai accesibile țări europene. În medie, costul vieții, excluzând chiria, este cu aproape 29% mai mic decât în SUA, potrivit SmartAsset.

Cetățenii americani care vor să se pensioneze în această țară trebuie în primul rând să solicite o viză de reședință. Conform Global Citizens Solutions, procesul este relativ simplu și necesită ca solicitanții să prezinte un pașaport valabil, o dovadă de venit, o asigurare de sănătate și o verificare a antecedentelor penale.

Portugalia este recunoscută pentru vinul său. Două dintre cele mai vechi regiuni viticole din Portugalia, regiunea Alto Douro și Insula Pico din Azore, sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Top 10 cele mai bune țări din Europa pentru pensionare

  • Portugalia
  • Spania și Italia (egalitate)
  • Spania și Italia (la egalitate)
  • Grecia
  • Bulgaria
  • Franța
  • Slovenia
  • Croația
  • Malta
  • Irlanda
Pensionare
Pensionare

Spania și Italia, țările care se află pe locul doi au același scos de pensionare, mi exact de 7,31, conform raportului. De asemenea, costul vieții în Spania, excluzând chiria, este cu 34% mai mic decât în SUA, iar țara oferă rezidenților acces la programul său de sănătate publică.

În cazul Spaniei, persoanele care doresc să se pensioneze aici trebuie să ia în calcul o viză de lungă ședere sau o viză de reședință. Spania împreună cu Barcelona a fost numită chiar cea mai fericită destinație de vacanță din Europa din 2023, potrivit Club Med.

Raportul Moving to Spain precizează că Italia are un procent mai mare de persoane în vârstă de 65 de ani și peste decât orice altă țară din Europa. Chiria în Italia este cu aproape 55,3% mai mică decât în SUA, iar costul total al vieții, excluzând chiria, este cu 14,7% mai mic.

Organizația Mondială a Sănătății clasează sistemul de sănătate din Italia ca fiind al doilea cel mai bun din lume. Pentru a beneficia de sistemul de sănătate naționalizat al țării, trebuie să fiți rezident. Italia oferă o abundență de mâncare excelentă și are o istorie vastă. Este casa unor repere emblematice precum Colosseumul, Turnul înclinat din Pisa, Panteonul, Fântâna Trevi și multe altele.

Alte articole: Marius Budăi anunţă creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi şi impozitarea pensiilor speciale: „Vor creşte vârsta de pensionare şi perioada la care se va raporta calculul. Asta înseamnă alinierea contributivităţii”