- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Țara în care oamenii pot ieși la pensie cel mai devreme! În România, populația se pensionează cel mai târziu

26 Mar, 09:34 • Constantin Cristina
România se află printre țările din Europa, unde populația se pensionează cel mai târziu. Însă, la polul opus, există țări în care oamenii ies cel mai devreme la pensie.
Țara în care oamenii pot ieși la pensie cel mai devreme! În România, populația se pensionează cel mai târziu

Subiectul pe care îl auzim peste tot și oriunde este cel legat de pensii. Oamenii se gândesc din ce în ce mai des la pensii, la vârsta de pensionare. Iată, România este țara din Europa în care cetățenii se pot pensiona cel mai târziu. Aceștia au drept de pensionare la vârsta de 65 de ani, conform celor mai recente date ale OCDE, analizate de Statista.

Citește și: Ce se întâmplă cu aceste pensii ale românilor? Anunț de ultimă oră

Țările care vin alături de România și unde oamenii se pensionează tot atât de târziu sunt: Suedia, Islanda, Elveția, Letonia și Estonia.

Țara cu vârsta mică de pensionare

Există locuri unde oamenii pot ieși cu câțiva ani înaintea României, Suediei, Letoniei etc. Vârsta medie de ieșire la pensie este de 60 de ani în Luxemburg, Slovacia, Croația, Grecia.

Țara cu cea mai mică vârstă de pensionare
Țara cu cea mai mică vârstă de pensionare

Alte țări cu ieșire la pensie la 61 de ani sunt Franța, Belgia, Spania, Austria, în timp ce media UE-27 este de 62 de ani, potrivit datelor din 2020.

Cetățenii pot ieși la pensie la o vârstă la mică decât vârsta oficială cerută. De exemplu, în Uniunea Europeană, cele mai multe state au convenit ca vârsta legală de pensionare să se învârtă între 62 și 67 de ani, dar mulți europeni ies și mai devreme la pensie, arată cele mai recente date ale OCDE.

Alte articole: Marius Budăi a fost prins pe picior greșit. România a depășit termenul impus de PNRR pentru pensiile speciale