- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Târgu Jiu, orașul în care au fost trasate 6 treceri pentru pietoni, pe o distanță de nici 200 metri. „Cred că sunt doar ca să fie făcute. Este o investiție mare și cred că nu sunt utile”

24 Apr, 11:53 • Lupu Alexandra
Pe o stradă din Târgu Jiu, numărul de treceri pentru pietoni în nici 200 metri este unul record. Localnicii spun că zona are nevoie de alte investiții.
Târgu Jiu, orașul în care au fost trasate 6 treceri pentru pietoni, pe o distanță de nici 200 metri. „Cred că sunt doar ca să fie făcute. Este o investiție mare și cred că nu sunt utile”

Într-un cartier din Târgu Jiu, autoritățile au trasat 6 treceri pentru pietoni, pe o distanță de nici 200 metri, relatează antena3.ro. Localnicii nu înțeleg proiectul, dar mai ales, susțin că zona respectivă are nevoie de alte investiții.

Târgu Jiu, orașul cu treceri pentru pietoni pentru fiecare casă

În cartierul Narciselor, aproape fiecare casă are în dreptul ei o trecere pentru pietoni, pe o distanță de nici 200 metri. Decizia aparține administratorului drumului și Poliției Rutiere. Mai mult decât atât, ultimele informații relatate de sursa citată arată că, în alte zone ale orașului, numărul de treceri este și mai mare.

Proiectul autorităților este greu de înțeles pentru locuitori. Cetățenii spun că nevoile din zona respectivă erau altele, precum tunderea spațiilor verzi sau montarea unor coșuri de gunoi. Un localnic spune că investiția este mare, dar făcută degeaba.

Oamenii au așteptat timp de 10 ani pentru utilități. Mai mult decât atât, localnicii afirmă că lacul este colmatat, astfel, se consideră îndreptățiți să spună că autoritățile ar fi putut să investească suma uriașă de 3 miliarde de lei pentru alte nevoi urgente ale cartierului Narciselor.

Vezi și: Aproape 100 de treceri de pietoni din Sectorul 6 vor fi reabilitate

Treceri pentru pietoni, Târgu Jiu
Treceri pentru pietoni, Târgu Jiu

Într-o intersecție din centrul municipiului Târgu Jiu, șoferii nu au vizibilitate, atunci când ajung în dreptul unei treceri pentru pietoni. La fel de bine, nu există cei 25 de metri care trebuie să fie lăsați, așa cum prevede OUG 195/2002, care are în vedere regulile de circulație.

„Cred că sunt doar ca să fie făcute. Este o investiție mare și cred că nu sunt utile”, a spus un localnic, pentru Digi24.

Autoritățile din Târgu Jiu au declarat că trecerile pentru pietoni au fost proiectate în 2018. Ele au fost avizate de Poliția Rutieră, dar în același timp, urmează ca situația să fie remediată curând.

Cele 6 treceri pentru pietoni în mai puțin de 200 metri din cartierul din Târgu Jiu au costat aproximativ 3 milioane de lei. Ultimele informații arată că banii au fost investiți din bugetul local.

Citește și: Gafă de proporții! Pasarela de pietoni de pe Centura Capitalei a fost construită greșit. Explicațiile CNAIR