- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Târgul de Paști din Sibiu devine principala atracție. Când se termină ediția din acest an și care sunt activitățile organizate

15 Apr, 20:27 • Lupu Alexandra
Târgul de Paști din Sibiu a fost deschis pe data de 7 aprilie. Iată care sunt principalele activități ale ediției din acest an.
Târgul de Paști din Sibiu devine principala atracție. Când se termină ediția din acest an și care sunt activitățile organizate

Târgul de Paști din Sibiu a fost deschis încă de pe data de 7 aprilie. Așa cum arată informațiile relatate de oradesibiu.ro, ediția din acest an se încheie pe 18, iar până atunci, evenimentul devine principala atracție a orașului.

Târg de Paști din Sibiu, principalele activități

Târgul de Paști din Sibiu a fost deschis pe data de 7 aprilie și urmează să se încheie pe 18. Sibienii și turiștii care vizitează orașul vor putea petrece timp în aer liber, într-un spațiu special amenajat, în centrul urbei. Evenimentul reunește 45 expozanți din țară, care au adus produse specifice acestei perioade.

Comercianții au pregătit o mulțime de articole reprezentantive sărbătorii, dar și multe preparate de interes, precum ouă vopsite manual, cozonac, pască tradițională, dulciuri și nu numai. Sibienii sau turiștii care vizitează orașul în perioada în care este deschis târgul vor putea achiziționa suveniruri tematice de Paști sau articole de artizanat. Așa cum arată ultimele informații, principala atracție a evenimentului este oaza de verdeață amenajată în Piața Mare.

Organizatorul târgului a declarat că în această ediție va exista o terasă specială pentru relaxare, amenajată pe o suprafață generoasă. Andrei Drăgan a precizat că vor exista locuri în care vizitatorii vor putea petrece timpul citind o carte, ascultând muzică relaxantă sau în compania persoanelor dragi.

Vezi și: Cât costă turta dulce la Târgul de Paște din București. Prețuri colosale la preparatele de sărbători

„Atracția din acest an o va reprezenta o terasă de relaxare amenajată pe o suprafață generoasă de iarbă verde, cu mese și locuri de petrecut timpul citind o carte, ascultând muzică relaxantă sau potrivit pentru a face câteva poze de trimis celor dragi”, a precizat Drăgan, organizatorul târgului.

Târg de Paști Sibiu
Târg de Paști Sibiu

Târgul este locul potrivit în această perioadă inclusiv pentru familii. Organizatorii au anunțat că sunt planificate activități speciale și interactive pentru copii, precum atelierele de creație sau vânătoarea cu ouă. Copiii pot pleca acasă cu multe premii, dacă aleg să participe în cadrul acestor activități.

În paralel, târgul din București se va încheia pe data de 17 aprilie. Evenimentul este susținut în parcul Regele Mihai I, între intrarea Charles de Gaulle și Expo Flora, chiar pe aleile principale. Târgul cuprinde 75 căsuțe care vor sunt deschise în fiecare zi, între orele 10:00 și 21:00, iar vizitatorii vor putea achiziționa sau observa obiecte și produse tradiționale, precum ii, icoane pictate, accesorii și bijuterii, decorațiuni pentru masa de Paște.

„Producători și meșteșugari din toate colțurile țării își vor expune produsele tradiționale și obiectele meșteșugărești timp de 11 zile.

Meșterii populari vor dezvălui secretele tehnicilor folosite, în cadrul unor demonstrații de încondeiere a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni.

Vor fi ateliere de creație și pentru copii, în care vor putea să realizeze decorațiuni tematice”, a transmis Nicușor Dan.

Citește și: Cât costă carnea de miel la târgurile de profil din țară