- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tarife locuri de parcare Mamaia 2023. Cât vor scoate din buzunar turiștii care merg la mare cu mașina vara aceasta

10 May, 23:10 • Claudia Simion
Mamaia e printre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc, iar acest sezon estival se anunță a fi plin de turiști. După minivacanța de 1 Mai, mulți s-au plâns de prețurile uriașe la cazare și mâncare. Iată câți bani ar trebui să scoateți din buzunar pentru a vă asigura un loc de parcare în stațiunea preferată de români.
Tarife locuri de parcare Mamaia 2023. Cât vor scoate din buzunar turiștii care merg la mare cu mașina vara aceasta

Tarifele verii pentru locurile de parcare în Mamaia au fost deja stabilite. Turiștii care vor să-și parcheze mașinile în stațiune vor avea de ales între mai multe opțiuni. Ei pot opta să plătească locul de parcare pentru o zi, o săptămână, o lună sau chiar un an. Așadar, sumele depind de locul zona de parcare, dar și de durată.

Citește și Mamaia, stațiunea accesibilă pentru orice buzunar! Rezervările la hotelurile din Mamaia se apropie de 100%

Turiștii s-au speriat de tarifele date pe parcare în Mamaia anul trecut, motiv pentru care anul acesta sunt mult mai atenți la acest aspect și se interesează din timp ce cheltuieli presupune o vacanță pe litoralul românesc.

Stațiunea Mamaia este încadrată ca Zona 2 de taxare a municipiului Constanța, potrivit CT100.ro, zonă care se taxează de luni până vineri, între orele 8 și 22.

Pentru zona respectivă se plătește un leu pe oră, dar se poate opta și pentru durate mai îndelungate, după cum urmează:

  • Tarif de o zi – 10 lei
  • Tarif pentru șapte zile – 50 lei
  • Tarif pentru 30 de zile – 150 lei
  • Tarif anual (cu abonament) – 199 lei

Ce tarife sunt în Zona 0

Patru spații de parcare din Mamaia vor fi încadrate în Zona 0 de taxare, în perioada 1 iunie – 31 august. Iată care sunt zonele respective:

  • Parcarea supra etajata Albatros
  • Parcarea Promenada 2 ( tronson intre cuprins intre Castel si Hotel Iaki )
  • Parcarea Zona Pasarela Rex
  • Parcările situate în Zona Nord Summerland.

Programul de taxare pentru Zona 0 este non-stop.

Citește și Turiștii se reîntorc la Mamaia. La ce preț ajunge un sejur în stațiunea preferată, la început de sezon

Pentru a parca în Zona 0 ar trebui să plătiți patru lei pe oră, iar pentru o zi întreagă 30 de lei și 100 pentru șapte zile.

Pot parca gratuit șoferii care dețin mașini electrici, hibrid sau de epocă înmatriculate în municipiul Constanța, care obțin un document din partea Primăriei Constanța. Ei au de completat o cerere, de depus o copie a cărții de identitate a șoferului, după certificatul de înmatriculare al firmei, dacă e cazul, și după certificatul de înmatriculare al mașinii.