- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Turiștii se reîntorc la Mamaia. La ce preț ajunge un sejur în stațiunea preferată, la început de sezon

06 May, 18:08 • Constantin Cristina
Stațiunea Mamaia revine în topul preferințelor românilor pentru o vacanță de neuitat de vară. Ne apropiem de începerea unui nou sezon, iată cât costă un sejur pe litoralul românesc.
Turiștii se reîntorc la Mamaia. La ce preț ajunge un sejur în stațiunea preferată, la început de sezon

Mamaia, stațiunea de lux preferată de turiștii români, se pregătește ușor ușor de începerea unui nou sezon. Așadar, cine dorește să-și petreacă vacanța de vară pe litoralul românesc trebuie să-și pregătească bagajele, dar și buzunarele.

Citește și: Plaja din Mamaia nu este pe placul turiștilor străini. Oamenii au rămas cu un gust amar după ce au vizitat locația. ”Nu o să mai vin niciodată, una dintre cele mai groaznice”

Turiștii se reîntorc la Mamaia

Nivelul rezervărilor făcute până la finalul lunii aprilie se apropie de cel înregistrat în același interval al anului 2019, a anunțat Organizația Patronală Mamaia Constanța (OPMCTA) pe baza datelor colectate atât de la turoperatorul Litoralulromanesc.ro, cât și de la hotelierii membri ai OPMCTA.

Potrivit cifrelor, anul trecut, stațiunea a pierdut statutul de destinație favorită pe litoralul autohton, însă pentru acest an se preconizează o revenire miraculoasă în topul preferințelor turiștilor.

Conform datelor obținute până la finalul lunii aprilie, numărul rezervărilor de sejururi pe litoralul românesc pentru sezonul 2023 a crescut cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut și se apropie de valorile înregistrate în 2019, considerat cel mai bun an din turismul autohton.

Așadar, un sejur pentru doi adulți în stațiunea de lux la începutul lunii iunie costă de la 555 lei. Sejurul include 5 nopți de cazare în cameră dublă la un hotel de 3 stele, comparativ cu un sejur de 5 nopți la 4 stele care pleacă de la 990 lei, conform datelor furnizate de OPMCTA.

Mamaia
Mamaia

Stațiunea se va întâlni cu cea mai aglomerată perioadă la finalul lunii iunie până la început de iulie, potrivit rezervărilor, iar gradul de ocupare al hotelurilor fiind deja de 100%.

Organizația Patronală Mamaia-Constanța a fost înființată la începutul anilor 2000. OPMCTA are aproximativ 30 de membri, operatori economici din industria ospitalității din stațiunea de lux și Municipiul Constanța, respectiv hoteluri, restaurante și baruri, precum și operatori comerciali și presatori de servicii implicați în activitățile turistice și recreative.

Alte articole: Foto. Acesta este cel mai scump apartament din Mamaia. Costă 1.500 de euro pe noapte, iar de 1 Mai a fost rezervat aproape o săptămână