- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tarife noi la parcare în București. Șoferii trebuie să știe asta! Prețurile cresc radical

31 Mar, 11:56 • Lupu Alexandra
Anunț de ultimă oră pentru șoferi. Parcarea în Capitală se scumpește, iar tarifele pot crește cu până la 15%.
Tarife noi la parcare în București. Șoferii trebuie să știe asta! Prețurile cresc radical

Șoferii din Capitală trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunare pentru a achita parcarea! Așa cum relatează antena3.ro, tarifele vor crește cu 15% din 2024.

Se scumpește parcarea în Capitală

Ultimele informații arată că șoferii din Capitală trebuie să scoată mai mulți bani din portofel pentru un loc de parcare. Concret, tarifele vor crește cu 15% începând cu anul viitor. Prețurile actuale variază între 300 și 600 lei.

Mai mult decât atât, începând cu ziua de luni, locurile de parcare care nu au fost achitate vor fi oferite mai departe șoferilor din lista de așteptare. Aproape 10.000 de persoane nu au plătit încă tariful pentru parcarea închiriată de la Primăria Capitalei. Doar în sectorul 4 din București sunt peste 2.000 astfel de cazuri.

Citește și: Capitala fără locuri de parcare! Dezvoltatorii păcălesc primăria cu niște hârtii

În sectorul 2, pe de altă parte, sunt rare cazurile în care șoferii nu au încheiat un contract nou. În zonele 5 și 6, aproape 1.500 de abonamente nu au fost prelungite până la ora actuală. În același timp, numărul cererilor pentru noi locuri de parcare este într-o creștere continuă. Rareș Hopincă declară că cifrele sunt mai mari decât cele înregistrate în anii trecuți. 4.850 solicitări sunt în așteptare în momentul de față.

„Sunt mai multe decât în anii trecuţi. De la începutul anului s-au depus 9.700 de cereri de parcare dintre care aproximativ 4.800 au fost soluţionate. Aproximativ 4.850 rămân încă în aşteptare. Pentru că efectiv nu sunt locuri”, declară Hopincă, citymanager Sectorul 5.

În Capitală, sunt înmatriculate peste 1.8 milioane de mașini. Numărul locurilor de parcare se ridică la puțin peste 230.000. Anunțul nu este singurul pe care trebuie să-l cunoască șoferii din Capitală.

Este oficial: Se scumpește parcarea în Capitală
Este oficial: Se scumpește parcarea în Capitală

Pe data de 30 martie, Bujduveanu a anunțat că persoanele care ocupă un loc special amenajat pot achita mult mai repede suma aferentă. Mai exact, plata se poate face prin SMS, scanarea codului QR sau online, prin intermediul aplicației Parking București. Mai mult decât atât, tichetele preplătite sau cele orare eliberate de operator sau de sistemul de autotaxare reprezintă celelalte modalități prin care șoferii pot achita parcarea.

„Plata parcării publice a devenit mai simplă!

Așa cum am promis, cetățenii au la dispoziție, începând de acum, modalități mai simple pentru plata parcării.

Cele mai rapide metode sunt:

➡️  Scanarea, cu ajutorul telefonului personal, a QR Code-ului de pe panou, care ne direcționează către plată. Tot aici, vom selecta și intervalul de care avem nevoie: 1, 2, 3 sau 4 ore, abonament pentru o zi sau abonament pentru o lună.

➡️ Online, prin intermediul aplicației Parking București și al altor aplicații partenere. De asemenea, serviciul va fi disponibil, în curând, și prin platforma Ghișeul.ro.

➡️  SMS-ul către numărul 7458. Acesta trebuie să conțină doar numărul de ore (sau 1 zi) pentru care doriți să plătiți parcarea și numărul de înmatriculare al mașinii, fără a mai fi nevoie de confirmare.

Celelalte modalități pe care le puteți utiliza sunt:

Tichetele preplătite

Tichetele orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru).

Noile panouri vor putea fi găsite în toate parcările publice din Capitală!”, anunța Bujduveanu.

Vezi și: Neatenția se plătește! Un român a trăit un adevărat șoc după ce și-a lăsat mașina parcată lângă aeroport. Motivul pentru care bărbatul a primit o amendă record când a scos bonul de parcare