- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Taxe și impozite majorate! Când este ultima zi cu reducere 10%

03 Mar, 10:46 • Bumbeneci Diana
Românii sunt avertizați: Taxe și impozite mai mari în 2024, bonificație de 10% doar până într-o zi din luna martie.
Taxe și impozite majorate! Când este ultima zi cu reducere 10%

Românii sunt informați că taxele și impozitele aferente acestui an vor crește, iar cei care le achită până la data limită de 31 martie 2024 vor beneficia de o bonificație de 10%. De la 1 ianuarie 2024, taxele și impozitele au crescut cu 10% din cauza inflației.

Taxe majorate

Această majorare a determinat o mulțime de români să își grăbească plata pentru a beneficia de reducerea de 10%. De exemplu, în Sectorul 3, aproape 400 de persoane vin zilnic să își achite dările la stat. Până în prezent, peste 160.000 de locuitori și-au plătit deja impozitele locale.

Situația este similară și în Sectorul 2, unde aproximativ 180.000 de cetățeni și-au achitat taxele și nu mai au datorii la primărie.

Vezi și: Marcel Boloș, anunț privind impozitele românilor. „Este cea mai bună alegere! Am beneficiat 20 de ani”

taxe
taxe

Taxele și impozitele reprezintă o parte semnificativă din bugetul unei gospodării românești, situându-se pe locul doi în topul cheltuielilor, imediat după mâncare și băutură. Anul trecut, patru primării de sector au încasat aproape 300 de milioane de lei fiecare.

Perspectivele nu sunt îmbucurătoare nici pentru anul viitor, deoarece se prevede o nouă majorare a taxelor și impozitelor cu încă 10% din cauza inflației. Astfel, de la 1 ianuarie 2025, românii vor fi nevoiți să scoată și mai mulți bani din buzunar pentru a-și plăti impozitele, iar pentru proprietarii de mașini sau imobile, această creștere va fi resimțită și mai mult. De exemplu, pentru o mașină cu o capacitate cilindrică de 2000 de centimetri cubi, impozitul va ajunge la peste 260 de lei pe an, iar pentru diverse tipuri de locuințe, impozitele vor fi în creștere în funcție de dimensiunea acestora.

În cazul românilor care nu pot ajunge să plătească fizic taxele și impozitele, autoritățile reamintesc că se poate accesa platforma ghișeul.ro, acolo unde există o secțiune specială dedicată plăților, în așa fel încât să nu mai fie necesară prezența la ghișeu.

Ai putea citi azi și: Mai mulți pensionari trebuie să dea banii înapoi! Anunțul CNPP

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult