- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Telefoane ce vor fi lansate în 2023. Apple și Samsung își prezintă noile modele

18 Feb, 21:30 • Toma Anca
Telefoane ce vor fi lansate în 2023. Marii producători de smartphone-uri urmează să lanseze noi modele, iar printre ei se numără Apple, Samsung, Google sau OnePlus. Anul trecut, producătorii de smarphone-uri spuneau că au făcut progrese.
Telefoane ce vor fi lansate în 2023. Apple și Samsung își prezintă noile modele

Telefoane ce vor fi lansate în 2023. Apple a obținut pentru modelele iPhone conectivitate prin satelit pentru situații de urgență și pentru detectarea accidentelor rutiere, în vreme ce Google a identificat mai multe modalități de a folosi Tensor, cipul său personalizat, la modelele Pixel 7 și 7 Pro. Mai mult, Samsung a oferit modelelor din vârful de gamă – Galaxy S – un aspect nou și o cameră foto îmbunătățită, scrie Cnet.com.

Telefoane ce vor fi lansate în 2023

Apple iPhone 15

Compania americană Apple este așteptată să lanseze noua gamă de iPhone în luna septembrie 2023. Introducerea portului de încărcare de tip USB type C este considerată una dintre cele mai mari schimbări pentru următoarea generație de telefoane iPhone.

Uniunea Europeană a stabilit că toate telefoanele noi vândute pe piața comunitară trebuie să fie dotate cu încărcătoare de tip USB-C până în 2024. De altfel, Apple a anunțat că va respecta noile reglementări, însă nu a dat de înțeles dacă va implementa portul USB-C și încărcătoarele aferente din 2023. Deocamdată, compania americană nu a confirmat dacă noile iPhone-uri cu porturi USB-C vor fi vândute la nivel global sau dacă vor fi destinate doar pieței europene.

În 2023, specialiștii în telefonie estimează că Apple va aduce îmbunătățiri camerelor foto și va prezenta un nou procesor. Analistul Ming-Chi Kuo, cunoscut pentru predicțiile referitoare la produsele Apple, susține că americanii vor să ia mai multe măsuri pentru a diferența iPhone 15 Pro de modelul obișnuit de iPhone 15, notează sursa citată.

Citește și: Telefoanele ţinute în sertar, comoară pentru români. Cât aur şi argint conţin cele 5,3 miliarde de gadgeturi ieşite din uz

Samsung Galaxy S23

De asemenea, e de așteptat ca gigantul sud-coreean Samsung să facă upgrade-uri camerei foto și să vină cu schimbări în materie de design.

Samsung S23 Ultra ar putea avea în configurație o cameră principală de 200 de megapixeli, a precizat Ice Universe, cont de Twitter specializat în dezvăluiri de informații din domeniul telefoanelor mobile. Cel puțin, pe hârtie, ar fi un progres față de camera principală de 108 de megapixeli a modelului Galaxy S22 Ultra. De menționat că dimensiunea senzorului și viteza au un rol important pentru producerea unei imagini de calitate.

Noul senzor de 200 de megapixeli ar fi mai mare decât cel folosit de the iPhone 14 Pro.

Totodată, Samsung Galaxy S23 și S23 Plus ar putea avea un design ce amintește de modelul Ultra. Imaginile furnizate de un leaker de încredere, Steve Hemmerstoffer, sugerează că Samsung va elimina modulul camerei foto ieșit în evidență față de carcasă (camera bump) de pe S23 și S23 Plus, înlocuindu-l cu lentilele proeminente regăsite pe Galaxy S22 Ultra.

Cât despre performanță, cel mai nou procesor Qualcomm ar putea veni în configurația Samsung S23.

Google Pixel 7A

Dacă va respecta tradiția, Google ar putea lansa în primăvara sau vara lui 2023 modelul Pixel 7A, adică o variantă mai accesibilă a modelului Pixel 7. Dezvoltatorul Kuba Wojciechowski susține că Google Pixel 7A ar putea avea un display cu o rată de refresh de 90Hz și încărcare wireless, două caracteristici care nu se regăsesc la modelul Pixel 6A. Google Pixel 7A va avea un design similar modelului anterior.

Google Pixel 7A va veni, cel mai probabil, cu procesorul Tensor G2 care se regăsește și la modelele Pixel 7 și 7 Pro, dar și un sistem de camere ce va include senzori wide și ultrawide.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung va prezenta a cincea generație a Galaxy Z Fold în 2023. Următoarea versiune a hibridului dintre un telefon și o tabletă ar putea avea un slot pentru stocarea stylus-ului S Pen, un design și materiale mai ușoare, precum și un „breton” mai puțin vizibil, arată publicația coreenă The Elec. Deocamdată, gigantul sud-coreean nu a confirmat oficial cu ce îmbunătățiri va veni Z Fold 5.

Altfel, ne putem aștepta probabil să vedem upgrade-uri la camera foto și la procesor. De asemenea, Samsung a adăugat câteva noi caracteristici multitasking la Z Fold 4 încă din 2022, cum ar fi posibilitatea de a utiliza partea inferioară a ecranului ca mini trackpad atunci când ecranul este pliat la jumătate.

Samsung își lansează de obicei noile telefoane pliabile în luna august, ceea ce înseamnă că este posibil să vedem următorul Z Fold în această perioadă a anului viitor.

OnePlus 11

OnePlus 11 5G își va face debutul la începutul anului viitor. Compania chineză a confirmat că că noul telefon va fi lansat pe 7 februarie, alături de OnePlus Buds Pro 2.

Una dintre cele mai mari schimbări care vor apărea pe OnePlus 11 ar putea fi modulul circular reproiectat al camerei sale, potrivit randărilor publicate pe blogul GadgetGang.

Telefonul va avea un ecran de 6,7 inci, noul procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, până la 16 GB de memorie RAM și o baterie de 5.000 mAh cu încărcare de 100 de wați. Camera foto ar urma să includă senzori de 50 de megapixeli, 48 de megapixeli și 32 de megapixeli.