- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Temperaturi record raportate în România! -20 de grade, la Vârfu Omu

13 Dec, 11:20 • Bumbeneci Diana
Au fost raportate -20 de grade la Vârfu Omu. Temperaturile scad în continuare și în ultimele zile, anunță meteorologii.
Temperaturi record raportate în România! -20 de grade, la Vârfu Omu

Iarna își intră în drepturi în România. Ziua a început cu temperaturi sub pragul înghețului în cea mai mare parte a țării și cu un record de minus 20 de grade Celsius la Vârful Omu. În timpul zilei, valorile termice cu greu vor mai trece de 5 grade Celsius, anunță Digi24.

Iarna și-a intrat cu adevărat în drepturi. Au fost raportate temperaturi record în România

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării. Maximele se vor încadra între minus 4 grade în Transilvania și 6 grade în Dobrogea. În masivele estice vor fi ninsori slabe, iar prin sud-est se vor semnala precipitații mixte.

temperaturi scăzute în România
temperaturi scăzute în România

Citește și: Vortexul polar se apropie de România. Cât de mult scad temperaturile și cum va fi vremea în următoarea perioadă

Vântul va prinde putere în zonele montane înalte. Pe parcursul săptămânii, temperaturile vor crește treptat. Miercuri vor predomina ninsorile la munte, în timp ce în sud și vest va fi lapoviță. Joi va ploua în unele zone, dar noaptea vor fi precipitații mixte și polei.

Vineri, pe 16 decembrie, se vor atinge 16 grade Celsius, la munte va fi lapoviță, iar în vest, nord-vest și centru va ploua. În Capitală, vântul va sufla slab și moderat, iar maxima nu va trece de 5 grade Celsius.

Ulterior, în weekend, vremea va continua să fie la fel de rece. Temperaturile vor coborî din nou sub zero grade Celsius, chiar și în zonele de câmpie și de deal. În zonele montane va continua să ningă, iar vântul va sufla cu peste 40 de kilometri pe oră, viscolind zăpada și ducând la reducerea vizibilității.

Ai mai putea citi și: Lidl oferă angajaților două zile libere de Crăciun. Ce program va avea retailerul de sărbători

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult