- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tichete sociale 2023. Pensionarii cu venituri modeste primesc un sprijin financiar pentru masa de sărbători

17 Nov, 17:44 • Stefan Simion
Înainte de Paşte şi de Crăciun, municipalitatea din Botoşani le acordă vârstnicilor cu pensii mici un ajutor financiar cu care să-şi cumpere alimente pe care să le pună pe masa de sărbători. Ajutorul financiar vine sub formă de tichete.
Tichete sociale 2023. Pensionarii cu venituri modeste primesc un sprijin financiar pentru masa de sărbători

Tichete sociale 2023. Fondurile necesare acestui program social implementat de municipalitatea botoșăneană sunt asigurate de la bugetul local.

Botoşănenii cu pensii mici care vor să beneficieze de ajutorul de 100 de lei dat de municipalitate trebuie să depună cerere la Direcția de Asistență Socială Botoșani. Cererea trebuie să fie însoţită de copie a actului de identitate și de cuponul de pensie din luna anterioară.

Tichete sociale 2023. Ce categorii de pensionari beneficiază de acest ajutor financiar

De aceste tichete beneficiază pensionarii sistemului public de pensii care au împlinit sau împlinesc în acest an 65 de ani și care au venitul net lunar provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizației sociale stabilită anual prin legea bugetului de stat multiplicată cu coeficientul 1,02, respectiv 1.148 de lei.

De reţinut că persoanele care solicită tichetele de 100 de lei nu trebuie să aibă venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Citeste si Simona Bucura Oprescu anunță două mari schimbări pentru pensionari. „Dacă cuantumul este sub valoarea indemnizaţiei sociale, atunci va lua 1.281 lei”

Dacă persoana care a depus cererea nu se poate prezenta să-şi ridice tichetele, acestea le mai pot fi încredinţate doar reprezentanţilor legali ai beneficiarilor. Reprezentantul legal trebuie să se prezinte cu actul de identitate al său, dar şi al beneficiarului.

Ce vor putea cumpăra pensionarii cu tichetele sociale

Din cei 100 de lei, vârstnicii botoşăneni îşi vor putea achiziţiona, pe lângă mâncare, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziționate doar de la unitățile din lista care va fi distribuită beneficiarilor.

Tichete sociale 2023. Şi slătinenii beneficiază de ajutor financiar pentru masa de sărbători

Şi slătinenii cu venituri mici vor fi ajutaţi de municipalitate să aibă ce pune pe masa de sărbători. De ajutorul financiar de 150 de lei beneficiază persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu; pensionari – fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.200 lei/lună; beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale care nu au calitatea de pensionari, ale căror venituri nete cumulate sunt cel mult egale cu 1.200 lei/lună.

tichete sociale 2023

Citeste si Ce se întâmplă cu banii de pe cardurile sociale rămași necheltuiți. Toți românii care beneficiază de ajutor din partea statului trebuie să știe

Tichetele sociale, în valoare de 150 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Cererea pentru acordarea Tichetelor Sociale va fi disponibilă gratuit la cele nouă puncte, dar ea poate fi descărcată direct și de pe site-ul Primăriei Slatina – www.primariaslatina.ro și transmisă prin mijloace electronice la adresa [email protected], cu condiția ca, odată cu solicitarea, să fie expediate şi documentele necesare.

Reamintim că aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. De menționat că tichetele sociale (150 lei/sărbătoare/beneficiar) vor fi primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române”, anunță Primăria Slatina.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult