- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tigări de peste 1,5 milioane de euro descoperite la Bechet. Produsele erau de contrabandă și nu aveau acte de proveniență

22 Jan, 15:34 • Cornel Ghimeșan
Un camion care transporta produse de igienă a fost descoperit la Trecerea de Frontieră Bechet, încercând să introducă în țară țigări de contrabandă cu o valoare de peste 1,5 milioane de euro.
Tigări de peste 1,5 milioane de euro descoperite la Bechet. Produsele erau de contrabandă și nu aveau acte de proveniență

Un camion care conform actelor transporta produse de igienă personală, a fost descoperit de către polițiștii de frontieră când încerca să introducă în țară 384.000 pachete de țigări, care au o valoare estimată de peste 1,5 milioane de euro. Șoferul nu deținea actele de proveniență ale țigărilor. Acesta încerca să intre în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet.

Citește și: Cât o să faci cu trenul între București și Brașov? După modernizarea segmentului Predeal-Brașov cursa ar putea dura mai puțin de 2 ore!

Țigări de contrabandă de peste 1,5 milioane de euro

„La data de 21.01.2023, în jurul orei 12.40,  în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui ansamblu rutier, un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, produse de igienă personală, din Bulgaria în România.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul pentru marfă, în spatele paleţilor cu şerveţele umede (metoda capac), mai multe baxuri ce conţineau 384.000 de pachete cu ţigări, fără a avea aplicate marcaje fiscale”, a transmis Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, de duminică.

Țigări de contrabandă de peste 1,5 milioane de euro
Țigări de contrabandă de peste 1,5 milioane de euro

Ţigările, care au o valoare totală de peste 1.500.000 de euro (7.680.000 lei), dar şi autocamionul au fost indisponibilizate astefel încât să poată fi continuate cercetările la sediul Poliţiei de Frontieră Giurgiu. În prezent se fac cercetări și asupra șoferului, care este un cetățean de origine bulgară. Acestea sunt efectuate sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru încălcarea prevederilor Codului Vamal.

Alte articole: Fermierii din Europa au început să fie nemulțumiți de importurile de cereale din Ucraina. Miniștrii din mai multe țări UE se revoltă

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult