- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

TikTok, o problemă de siguranță națională! Vicepreședintele ANCOM cere interzicerea aplicației pe telefoanele angajaților statului

17 Jan, 21:05 • Cornel Ghimeșan
TikTok naște noi dispute în România. Pavel Popescu, vicepreședintele ANCOM, cere interzicerea acestei aplicații pe telefoanele angajaților statului din considerente ce țin de siguranța națională.
TikTok, o problemă de siguranță națională! Vicepreședintele ANCOM cere interzicerea aplicației pe telefoanele angajaților statului

TikTok, o problemă de siguranță națională! Vicepreședintele ANCOM a subliniat că există dovezi clare că aplicația TikTok utilizează într-un mod negativ datele și nu recomandă instalarea acesteia mai ales pe dispozitivele de serviciu ale bugetarilor.Citește și Un tânăr a renunțat la job-ul de corporatist și s-a apucat de TikTok. Cum și-a dublat veniturile

TikTok, o problemă de siguranță națională!

Pavel Popescu avertizează că TikTok reprezintă o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă pe toate telefoanele angajaților statului deoarece în cazul în care există postări care afectează siguranța cetățenilor, efectul va fi unul în cascadă.

„Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ. Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații”, a declarat vicepreședintele ANCOM la Digi24.ro.

Reprezentantul ANCOM a ținut să precizeze că TikTok ar trebui să fie interzis pe telefoanele guvernamentale, după modelul altor state care au luat deja această măsură.

„Cu siguranță. Este o decizie care se ia politic, care nu mă privește în momentul de față. Ce pot să vă spun este că avem nevoie de curaj. Platformele sociale s-au transformat într-o mare de content imposibil de manageriat. Avem nevoie de curaj si mai mult decât orice argument tehnic, vă spun ca tată, că platformele sociale s-au transformat într-o mare de content aproape imposibil de manageriat. Și nu doar Tik Tok-ul.

În condițiile în care eu ca tată îmi deschid o aplicatie, în condițiile în care eu nu am o lege, știu că este în discuție cea cu privire la consimțământ și salut această initiațivă legislativă a fostei mele colege Nicoleta Pauliuc, trebuie să ai o vârstă în condițiile în care contentul arată cum arată, adică un copil care are dexteritatea de a face absolut orice pe internet are parte de content sexual foarte explicit pe orice platformă, nu mai vorbesc de limbajul explicit”, a mai spus Pavel Popescu.

Citește și Ghinionistul anului de Black Friday 2024! Ce a primit după ce a comandat o cameră de vedere de pe TikTok

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult