- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ghinionistul anului de Black Friday 2024! Ce a primit după ce a comandat o cameră de vedere de pe TikTok

14 Nov, 12:19 • Cornel Ghimeșan
Românii au fost victimele multor țepe în perioada de Black Friday. Atrași de ofertele avantajoase pe la majoritatea produselor, românii s-au înghesuit să facă achiziții serioase.
Ghinionistul anului de Black Friday 2024! Ce a primit după ce a comandat o cameră de vedere de pe TikTok

Nu toți au avut parte de noroc de Black Friday 2024 și nu toată lumea a primit produsele mult dorite. În Suceava, un bărbat a avut parte de o experiență cu totul neplăcută. El a fost înșelat pe internet, căzând victimă escrocilor. Atras de o reclamă de pe TikTok, bărbatul a hotărât să achiziționeze o cameră de supraveghere, fiind tentat de prețul redus al produsului. Fără a verifica în prealabil sursa comenzii, a scos rapid din buzunar 315 lei. Cu surpriză și dezamăgire, a constatat că pachetul primit acasă nu conținea camera de supraveghere comandată, ci două becuri pentru care plătise aceeași sumă, fără să-și dea seama.

Citește și: Black Friday a făcut istorie anul acesta. Banca Transilvania a înregistrat aproape 8 milioane de tranzacții într-o zi!

„A fost greșeala mea pentru că nu am verificat cum trebuie informațiile care circulau pe rețelele de socializare. Mi s-a părut mie ceva suspect în momentul în care a sosit pachetul și cam ușor pentru o cameră de supraveghere, iar când l-am deschis mi-am dat seama că am căzut victimă escrocilor”, a declarat bărbatul, potrivit monitorulsv.ro.

Poliția Română s-a sesizat în acest caz și le-a transmis cetățenilor să achiziționeze produse de pe internet să se folosească doar de surse sigure, recomandate de apropiaţi şi să păstreze orice document referitor la plata efectuată online. De asemenea, autoritățile le-au recomandat cetățenilor să fie extrem de atenți la datele personale și să evite transmiterea acestora către surse nesigure.

„Evitați să transmiteți prin telefon sau alte dispozitive informații referitoare la datele dumneavoastră bancare (numărul contului bancar, codul de securitate al cardului, PIN-ul cardului, parole de acces, seria sau IP-ul token-ului etc.), precum și date de identitate. Vorbim de codul numeric personal, seria și numărul cărții de identitate”, au transmis autoritățile.

Alte articole: Fenomenul “Black Friday”. Achiziții în valoare de 9 milioane de lei! Topul produselor cumpărate în ”minutul de aur”!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult