- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tinerii născuți după 2009 nu vor mai avea voie să fumeze. Anual, fumatul ucide peste 76.000 de oameni

24 Sep, 15:26 • Constantin Cristina
Țara care plănuiește interzicerea fumatului pentru tinerii născuți după 2009. Numărul fumătorilor care mor anual e alarmant.
Tinerii născuți după 2009 nu vor mai avea voie să fumeze. Anual, fumatul ucide peste 76.000 de oameni

Tinerii născuți după 2009 nu vor mai avea voie să fumeze. Pe modelul din Noua Zeelandă, premierul britanic vrea să scape tinerii de acest viciu, a precizat Mediafax.

Așadar, premierul britanic, Rishi Sunak ia în calcul să ridice în fiecare an, cu un an, vârsta la care țigările pot fi cumpărate legal. Dacă face acest lucru până în 2026, adolescenții care au acum 15 ani şi cei care vin după nu vor putea să cumpere niciodată produse din tutun.

Citește și: Țara din Europa în care fumatul devine istorie. Cum a reușit să își convingă cetățenii să renunțe la viciu

Tinerii născuți după 2009 nu vor mai avea voie să fumeze. Anual, fumatul ucide peste 76.000 de oameni

Prim-ministrul ia în considerare implementarea unor măsuri similare cu cele adoptate de Noua Zeelandă în decembrie anul trecut. Aceste măsuri implică o creștere graduală a vârstei legale pentru a cumpăra produse din tutun, astfel încât, la un moment dat, tutunul să nu mai poată fi achiziționat de către persoanele născute la 1 ianuarie 2009 sau ulterior.

fumat
fumat

În timpul mandatului fostului premier Jacinda Ardern, Noua Zeelandă a promulgat și alte legi pentru a reduce conținutul de nicotină din produsele din tutun și a impus ca aceste produse să fie vândute exclusiv prin magazine specializate în tutun, în detrimentul magazinelor de proximitate și supermarketurilor.

Partidul Laburist, care era în opoziție, a menționat anterior că explorează posibilitatea de a interzice vânzarea de țigări pentru cei mai tineri, într-un mod similar cu cel aplicat în Noua Zeelandă. Wes Streeting a declarat în ianuarie că dorește să afle dacă există un „apetit pentru schimbare” în țară în acest sens.

Alte articole: Începutul de lună vine cu vești proaste pentru fumători. Prețul țigărilor s-a majorat cu 50 de bani per pachet