- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tone de gunoaie au rămas nestrânse de pe străzile din Târgu Mureș. Cum se explică situația critică

20 Apr, 23:47 • Lupu Alexandra
Străzile din Târgu Mureș sunt acaparate de peste 2.000 de tone de gunoaie. Iată care sunt cauzele unei astfel de situații.
Tone de gunoaie au rămas nestrânse de pe străzile din Târgu Mureș. Cum se explică situația critică

Târgu Mureș este sufocat la propriu de tonele de gunoaie rămase nestrânse pe străzile orașului. Așa cum arată primele informații relatate de ziare.com, primarul municipiului a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

Cum se explică situația din Târgu Mureș

Târgu Mureș este acaparat de peste 2.000 de tone de gunoaie care au rămas nestrânse pe străzi. Situația critică este explicată prin simplul fapt că orașul a rămas fără operator de salubritate. Conform ultimelor informații, contractul a fost reziliat la finalul anului 2022, pentru că firma nu respecta graficul de colectare a deșeurilor.

Primarul municipiului a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență cu scopul de a găsi o soluție temporară. Din acest punct de vedere, a fost încheiat un contract pe 7 zile cu o altă firmă. Gunoaiele menajere au început să fie ridicate de pe străzile din Târgu Mureș începând cu ziua de astăzi.

„Prin contractul stradal am strâns tot ce se putea din zona tomberoanelor, numai o procedură de 5 zile care presupune colectare a 2500 de tone ne ajută să curățăm orașul și sperăm că până săptămâna următoare o să avem în sfârșit operatorul ales pentru perioada de urgență, adică pentru 12 luni”, a declarat Soos Zoltan.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Târgu Mureș anunță o investiție de peste 13,6 milioane de euro pentru reabilitarea sitului poluat de la Azomureș

Străzile din Târgu Mureș
Străzile din Târgu Mureș

Cu toate acestea, licitația pentru desemnarea unui nou operator de salubritate nu s-a prezentat nici până la momentul actual. În județul Mureș, alte 18 primării întâmpină dificultăți atunci când vine vorba despre strângerea deșeurilor menajere.

Toth Andreea a confirmat că primăria orașului a reușit să negocieze un timp de 7 zile pentru strângerea gunoaielor de pe străzi. Cu toate acestea, directorul executiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș a afirmat că este vorba despre 2.300 de tone estimate, astfel, este nevoie de mai mult timp.

„Ținând cont de cantitatea mare, totuși este vorba de 2300 de tone estimate, nu putem să spunem că într-o zi pentru că nu există o astfel de capacitate a nimănui, nici de a prelucra. A fost la negociere negociat un timp de 7 zile pentru această cantitate”, a declarat și Toth Andrea.

Citește și despre: Investiții de aproape 15 milioane de euro pentru modernizarea unui mall din Târgu Mureș. Grupul de investiții este din Ungaria și are planuri mari pentru regiune