- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tot mai mulți români preferă să stea într-un apartament pe litoral, decât la hotel. Cât costă cazarea

09 Jul, 11:30 • Lupu Alexandra
Turiștii de pe litoral iau în considerare cazarea la apartamente. Hotelurile de la malul mării au o concurență serioasă.
Tot mai mulți români preferă să stea într-un apartament pe litoral, decât la hotel. Cât costă cazarea

Hotelurile de pe litoral pierd teren în fața apartamentelor, informează profit.ro. Tot mai mulți turiști preferă să-și petreacă vacanța la malul mării într-un apartament, decât într-o unitate de cazare.

Cât costă cazarea într-un apartament pe litoral

Hotelurile au o concurență serioasă pe litoral. După ce prețurile au crescut cu 15-20%, în vârf de sezon, tot mai mulți turiști care merg în Mamaia preferă să-și petreacă vacanța într-un apartament.

Cele mai multe au bucătării utilate, astfel, românii reușesc chiar să economisească în concediu: își pot găti în apartament, iar implicit, nu vor mai da bani la restaurante sau terase. O vacanță de 10 zile la apartament costă în jur de 3.000 de lei. Apartamentele în regim hotelier sunt tot mai căutate.

Vezi și: Vacanțe 2023. De câți bani ai nevoie pentru un concediu de 9 nopți într-un hotel de 5 stele din Turcia

Pe lângă prețul accesibil, care poate fi negociat, românii au parte de toate condițiile. Față de un hotel, turiștii au mai mult spațiu, libertate de mișcare, dar și intimitate. În luna iulie, turiștii trebuie să scoată din buzunare 500 de lei pentru o noapte într-un apartament situat în Mamaia-Nord. În august, însă, tariful mai crește cu 300 de lei. Totodată, cazarea începe de la 300 de lei pe noapte pe malul lacului Siutghiol.

Apartamentele au un dormitor și un living în care pot sta 4 sau chiar și 5 persoane. Familiile cu copii sunt clienți fideli. Cheltuielile sunt cu 30% mai mici.

Este bine de știut că există apartamente în regim hotelier care acceptă și plata cu voucherele de vacanță. Astfel de condiții trebuie discutate din timp. Din cauza prețurilor care au explodat pe litoral, nu este de mirare că românii caută tot mai multe soluții prin intermediul cărora să scoată mai puțini bani din buzunare în vacanță.

Litoral
Litoral

Pe litoralul românesc toate lucrurile s-au scumpit, de la mâncare, până la cazări. A devenit un adevărat lux să iei masa la un restaurant de la malul mării.  Cei mai mulți dintre români trebuie să facă eforturi reale pentru a-și permite să mănânce în oraș. Un turist a publicat câteva fotografii cu meniul, în încercarea de a sublinia cât de scump este totul. O porție cu două ouă ochiuri l-ar fi costat nu mai puțin de 12 lei.

Dacă adaugi telemea și mămăliguță, costul ajunge la 19 lei. Iar lista prețurilor șocante de pe litoral continuă: o simplă omletă te va face să scoți din buzunar 12 lei, iar dacă îți dorești să aibă și cașcaval va trebui să plătești 14.

„Ar fi bine să scadă prețurile cu doi, trei lei, sincer, deoarece se adună.

O ciorbă costă între 30 și 35 de lei, cam așa”, a declarat un turist.

O shaorma costă 41 de lei. Apa plată are un preț dublu față de cel obișnuit. Berea este 12 lei, iar pentru o înghețată turiștii scot din buzunare chiar și 20 de lei.

Citește și despre: Turiști români prădați la hotel în Grecia. Noua metodă de furt în vacanță