- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți comercianții de produse second-hand sunt vizați de schimbări drastice! Tanczos Barna: „Vom veni cu un regulament. Reprezintă o presiune uriașă asupra României”

10 Jan, 09:12 • Bumbeneci Diana
Vânzătorii de produse second-hand din România vor fi nevoiți pe viitor să țină cont de noi reguli! Autoritățile au în plan să schimbe modul de abordare pentru aceste afaceri.
Toți comercianții de produse second-hand sunt vizați de schimbări drastice! Tanczos Barna: „Vom veni cu un regulament. Reprezintă o presiune uriașă asupra României”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat introducerea unui regulament privind produsele second-hand aduse din import, arătând că nu este în regulă dacă 90% dintre textilele aduse se aruncă, anunță TVR.

Schimbări majore pe piața second-hand

Ministrul Mediului a vorbit despre nenumăratele încercări de ocolire a punctelor de frontieră, tocmai pentru că transportatorii produselor second-hand știu că acestea nu sunt în regulă. O altă problemă luată în calcul de autoritățile din România este cea legată de modul în care hainele sau restul produselor second-hand sunt aduse în țară.

Mai bine de jumătate dintre acestea sunt aduse ilegal, fără documente de însoțire a mărfurilor, motiv pentru care nici nu se pot oferi informații cu privire la calitatea lor.

„Sunt încercări de a ocoli punctele de trecere a frontierei, de a intra noaptea, de a declara deșeurile ca fiind second hand-uri. Lunile următoare vom veni cu un regulament pentru second hand-uri, inclusiv pentru haine. Pentru că și acestea reprezintă o presiune uriașă asupra României dacă se aduc textile ca fiind second hand, dar 90% se aruncă și 10% se pun pe raft pentru a fi revândute, nu este bine”, a spus Tanczos luni la TVR Info.

Ai mai putea citi și: Kaufland continuă ascensiunea în România! CEO Marco Hoessl: „Considerăm că până în 2025, e loc pentru 200 de hipermarketuri pe piața locală”

Tanczos Barna
Tanczos Barna

Ministrul Tanczos Barna a mai explicat că este nevoie de o reglementare mai clară pe piață, atât pentru hainele second-hand, cât și pentru electrocasnice sau alte produse. Mai mult, conform oficialului, este nevoie de o tratare minimă, urmată de reintroducerea la vânzare. În prezent, acest lucru nu se întâmplă în România.

„De aceea, și la electrocasnice și la aparatură de orice tip și la textile este nevoie de o reglementare mult mai clară a ce înseamnă second hand și a ceea ce înseamnă refolosibil ca atare sau, după o minimă tratare, reintroducere pe piață”, a încheiat ministrul Barna.

Te mai poate interesa și: O nouă lovitură pentru români, din partea BNR! Dobânda cheie urcă din nou la 7%! Ratele ajung la noi sume record

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult