- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți românii care au cont bancar trebuie să știe asta. Intră în vigoare din 2024 și vor fi eliminate câteva taxe

29 Dec, 17:15 • Toma Anca
Toți românii care au cont bancar trebuie să știe asta. O nouă lege oficializată marți, dar care intră în vigoare începând cu vara lui 2024 spune că oricărui cetățean i se va garanta un cont fără comisioane financiare în care să poată primi salariul sau beneficiile sociale.
Toți românii care au cont bancar trebuie să știe asta. Intră în vigoare din 2024 și vor fi eliminate câteva taxe

Toți românii care au cont bancar trebuie să știe asta.  Deschiderea și administrarea contului, dar și retragerea de numerar de la bancomat nu vor implica comisioane. Legea 406/2023 a apărut marți în Monitorul Oficial.

Toți românii care au cont bancar trebuie să știe asta

Cetățenii vor avea, astfel, garantat un cont fără comisioane financiare, unde să i se facă plata drepturilor salariale sau a beneficiilor sociale.

Prin această măsură se dorește îmbunătățirea relației dintre cetățean și stat, în sensul optimizării tranferurilor, printre care: primirea indemnizațiilor sociale, plata taxelor și a impozitelor, după cum este subliniat în nota de fundamentare a noii legi, potrivit avocat.net.

Nu se va percepe comision nici la deschiderea sau administrarea contului, nici la retragerea de numerar, interogarea soldului la bancomat, nici la plățile online și închiderea contului de bază folosit de cetățeni.

O singură excepție a fost menționată, și anume că cetățenii nu vor beneficia de gratuitate la plățile cu cardul pentru jocurile de noroc.

Toate serviciile fără comision se aplică în măsura încasării lunare în cont a veniturilor de natură salarială plătite de angajator, a pensiilor, a alocațiilor de asistență socială, a indemnizațiilor.

Citește și: Ofertă incredibilă din partea unui colos bancar din România! Clienții pot beneficia de sute de lei în contul lor bancar!

A apărut o nouă metodă de înșelăciune

Românii trebuie să fie foarte atenți, întrucât a apărut o nouă metodă de înșelăciune care îi poate lăsa pe aceștia fără bani. Instituția a fost cea care a emis acest avertisment, instituție în numele căreia este desfășurată noua metodă.

ANAF a făcut acest anunț, astfel că românii s-au regăsit în multiple situații în care au rămas fără bani din cauza escrocheriilor. De asemenea, aceștia (românii) sunt sunați de pe numărul call center-ului ANAF și le sunt cerute date personale, inclusiv date cu privire la conturile bancare.

Avertismentul anunță că românii sunt sunați de pe numărul lor de call center, însă realitatea este alta. Românii nu sunt niciodată sunați de pe acel număr de call center și nu sunt cerute date personale. De altfel, dacă aceste apeluri sunt preluate, cetățenii trebuie să aibă grijă să nu ofere datele lor personale sau date despe conturile bancare pe care le dețin pentru că aceștia pot rămâne fără bani în cont. (Citește mai multe detalii AICI)