- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți șoferii trebuie să știe! Se impun reguli noi cu privire la ITP

24 May, 10:44 • Bumbeneci Diana
Reguli noi pentru ITP. Se modifică modul de raportare către RAR.
Toți șoferii trebuie să știe! Se impun reguli noi cu privire la ITP

Sunt reguli noi în România atunci când vine vorba despre Inspecţia Tehnică Periodică a maşinilor. Vom avea parte de mai multe verificări faţă de cele cu care ne-am obişnuit deja.

Se impun reguli noi cu privire la ITP

Autoturismul va fi supus unui test de depistare a erorilor stocate în computerul de bord, un fel de diagnoză. Apoi, un al doilea test va fi cel al măsurării exacte a consumului maşinii, iar pentru autoturismele dotate cu instalaţii pe gaz se va inspecta nivelul de pierderi din rezervor şi conducte.

Tot de astăzi se schimbă şi modul de transmitere a datelor către RAR.

Vezi și: Vremea 24 mai 2023. ANM anunță înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice în următoarele zile

ITP
ITP

Service-urile care fac ITP au obligaţia de a descărca un link prin care intră în server pentru a introduce datele, date care vor fi validate de Registrul Auto Român.

Odată cu noile reguli apar şi nemulţumiri din partea unor administratori de staţii ITP, asta pentru că a fost necesară achiziţia de echipamente performante. E drept, ei au fost anunţaţi de acum cinci ani despre aceste modificări şi au avut timp.

Noile reguli la ITP sunt de fapt o transpunere a regulamentului european.

Vezi și: 2 iunie, zi liberă pentru bugetari. Cine beneficiază de întreaga minivacanță de 5 zile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult