- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trafic de droguri în Arad! Peste 50 de persoane aduse la audieri

12 Oct, 10:02 • Cornel Ghimeșan
Într-un dosar care privește traficul de droguri au fost realizate zeci de percheziții și peste 50 de persoane au fost aduse la audieri. Dosarele instrumentate de DIICOT vizează destructurarea unor grupri infracționale.
Trafic de droguri în Arad! Peste 50 de persoane aduse la audieri

Procurorii DIICOT din Arad efectuează miercuri dimineață 39 de percheziții domiciliare, peste 50 de persoane urmând să fie conduse la audieri într-un dosar privind traficul de droguri. Acțiunea beneficiază de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

„Dosarele, instrumentate de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, vizează destructurarea unor grupuri infracţionale organizate specializate în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii”, precizează IGPR, informează News.ro.

Alte articole: Europa fără tutun! Cei născuți din 2010 nu vor mai putea cumpăra țigări

Activităţile sunt realizate împreună cu B.C.C.O. Timişoara, S.C.C.O. Caraş-Severin, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Alba, I.P.J. Arad, la percheziţii participând şi efective din cadrul Jandarmeriei Române. Acţiunea beneficiază de suportul Biroului Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Drogurile o reală problemă în România

O statistică realizată de Agenția Națională Antidrog (ANA) relevă faptul că în România canabisul rămâne cel mai consumat drog de risc, fiind preferat în general de bărbații tineri cu vârsta mai mică de 25 de ani. Statistica ANA se bazează pe numărul cazurilor de pacienți care au ajuns la spital în cursul anului 2020, cu simptome specifice consumului de substanțe interzise. Conform documentului citat, în 2020, 779 de persoane au ajuns la spitalele din România ca urgență medicală din cauza consumului de canabis, dintre acestea 659 au fost bărbați dintre care 460 erau mai tineri de 25 de ani.

Trafic de droguri în Arad! Peste 50 de persoane aduse la audieri
Trafic de droguri în Arad! Peste 50 de persoane aduse la audieri

Pe locul al doilea în preferințele consumatorilor de droguri din România este poziționată heroina, un drog din categoria de mare risc, ce creează dependență încă de la a doua doză. Este drogul consumat cel mai des în penitenciare, dar și în cartierele rău famate din marile orașe.Dintre cei aproape 800 de consumatori de substanțe interzise care au ajuns anul trecut la unitățile de primiri urgențe din țară, 296 erau dependenți de heroină, iar 32 erau în sevraj. Spre deosebire de canabis, heroina este preferată de către bărbații maturi, cu vârsta peste 25, 30 de ani, arată documentul ANA.

Citește și: Gigi Becali s-a pus pe vândut sucuri naturale de fructe și legume. Clinica de oncologie în care a investit milioane de euro, cifre tot mai slabe

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult