- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tranzacție neașteptată pe piața aeronautică! Aeroitalia preia o companie aeriană românească!

06 Nov, 10:54 • Oprea Alina
O nouă tranzație pe piața aeronautică românească! Aeroitalia, companie fondată anul trecut, face o tranzacție uimitoare, cumpărând o companie românească, anume Air Connect!
Tranzacție neașteptată pe piața aeronautică! Aeroitalia preia o companie aeriană românească!

Aeroitalia este o companie italiană care a fost fondată în decursul anului trecut, iar aceasta a preluat compania Air Connect, o companie românească, cu scopul de a se extinde pe piața regională! Această companie a fost fondată în anul 2022 și aceasta operează cu o flotă de Boeing 737-800 către destinații europene. Primul zbor înregistrat de pe Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” Băneasa a fost efectuat în data de 2 iunie 2023, pe ruta București Băneasa – Roma Fuimicino.

„Datorită legăturilor operate de „Aeroitalia” către și de la Aeroportul Roma Fiumicino, pasagerii vor putea ajunge de la București și la Alghero, Bergamo, Comiso, Olbia și Palermo, cu un singur bilet, conexiune garantată, bagajul de cală urmând a fi trimis direct la destinația finală.”, a declarat Compania Națională de Aeroporturi București, potrivit  profit.ro.

Citește mai multe despre: Ştefan Mandachi: „Legat de aeroport, este o mizerie, o rușine și am spus-o răspicat de minim 20 de ori”

Aeroitalia
Aeroitalia

Aeroitalia – tranzacție pe piața românească!

Compania Air Connect a fost preluată de compania aeriana Aeroitalia care a fost fondată în anul 2022. Scopul acestei companii este de a se extinde pe piața regională. În afară de cursele internaționale, aceasta operează și curse interne, din orașe precum: București spre Sibiu, Târgu Mureș, Baia Mare, Suceava.

Dorin Ivașcu este cel care reprezită conducerea executivă AirConnect  și este Președinte al Consiliului de Aministrație (proprietarul Regional Air Suport SRL, care și-a adjudecat contractul de achiziție publică privind asigurarea serviciilor de navigație aeriană la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav), Tudor Constantinescu, Director General (ex-Membru Board Blue Air) și Florin Necula, Director Operațional (proprietar și managing partner al Ras Technic). AeroItalia este prima companie care să opereze zboruri regulate de pe Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu”, operând cu o flotă de Boeing 737-800 către destinații europene, potrivit profitul.ro.

AirConnectk, compania care a fost preluată de către AeroItalia, este o companie nouă pe piața românească și care și-a început activitatea pe data de 27 martie 2023, după mai multe amânări succesive. Aceasta a fost înființată de către foști manageri de la Blue Air, aceasta operând zboruri interne din București spre Sibiu, Târgu Mureș, Baia Mare, Suceava, iar alte trasee din Cluj/Timișoara-Constanța. Prețurile pentru zborurile interne încep de la 34 de euro per segment.

Citește mai multe despre: Vești noi de la Metrorex. A fost anulată licitația pentru legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Otopeni, din lipsă de oferte