- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trucul pe care trebuie să-l știe românii! Cu ce poți stropi pomii fructiferi în luna aprilie pentru fructe din belșug

09 Apr, 17:36 • Lupu Alexandra
S-a aflat secretul pentru a avea fructe din belșug! Iată cu ce trebuie să stropești pomii fructiferi în luna aprilie.
Trucul pe care trebuie să-l știe românii! Cu ce poți stropi pomii fructiferi în luna aprilie pentru fructe din belșug

Trucul pentru a obține fructe din belșug nu mai este un secret! Așa cum arată informațiile relatate de playtech.ro, există anumite substanțe care pot fi folosite pentru stropirea pomilor în luna aprilie, pentru o recoltă abundentă.

Cu ce trebuie să stropești pomii în luna aprilie

Pomii fructiferi sunt cei care au nevoie de o nutriție consistentă, tocmai de aceea, trebuie să se folosească anumite substanțe pentru a beneficia de o recoltă abundentă și bogată. Indiferent de metodele sau echipamentele utilizate, aplicarea pesticidelor necesită mai multe cunoștințe decât celelalte operațiuni, atunci când vorbim despre pulverizarea pomilor fructiferi și a viței de vie.

În sine, pomii fructiferi reprezintă o provocare, pentru că există multe variații ale tipurilor, adâncimii, înălțimii, caracteristicilor coronamentului și nu numai. Cel mai bun mod de a-i uda se referă prin folosirea unui sistem de picurare lentă. Acest lucru se poate efectua cu ajutorul unui sistem de irigare setat pe temporizator.

Citește și despre următorul subiect: La ce distanţă se plantează pomii faţă de gardul vecinului. Care sunt excepţiile şi care sunt drepturile vecinului în cazul nerespectării legii

Românii trebuie să știe că, pentru a beneficia de fructe din belșug, este nevoie să folosească îngrășământ organic, bogat în azot. Principalele resurse bogate în azot ar putea fi făina de semințe de bumbac, cea de pene, de soia sau gunoiul de grajd de pui compostat. Pe lângă acest element, cei fructiferi au nevoie și de alți macro și micronutrienți.

Pomi fructiferi
Pomi fructiferi

Adăugarea de compost este o metodă bună pentru a furniza materia organică și oligoelementele. Atunci când vine primăvara, livezile de pomi fructiferi trebuie tratate corespunzător împotriva dăunătorilor. Pentru stropire, este recomandat să folosești pesticide, referindu-ne fie la cele specifice pentru fiecare dăunător în parte, fie la un amestec de pulverizare de uz general pentru fructele de casă.

Românii trebuie să calculeze cantitatea de îngrășământ pe care urmează să o folosească. Un volum foarte mare nu este potrivit dacă vorbim despre fertilizarea pomilor fructiferi.

Cantitatea se alege în funcție de vârsta sau dimensiunea acestora, calculate cu valoarea azotului de pe ambalaj. În ceea ce privește aplicarea soluțiilor pe pomii fructiferi, se pot lua în considerare: pulverizatoarele cu aer comprimat, cu furtun, presiune de aer sau trombon.

Citește și: Șansă mare pentru România! Petre Daea a anunțat refacerea patrimoniului pomicol al statului român