- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă decizie pentru români. Ce se întâmplă cu trusa de prim–ajutor

06 Oct, 12:00 • Bumbeneci Diana
Trusa de prim ajutor a fost până acum obligatorie pentru anumiți români. Acum, un nou proiect de lege ar putea aduce schimbări atunci când vine vorba despre trusa de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.
O nouă decizie pentru români. Ce se întâmplă cu trusa de prim–ajutor

Trusa de prim-ajutor nu va mai fi obligatorie. Senatul României a adoptat la începutul săptămânii o propunere legislativă legată de circulația pe drumurile publice. Este vorba despre propunerea legislativă de completare a ordonanței de urgență (OUG) 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin care conducătorii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă asupra lor trusa de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu omologate. Au fost înregistrate 117 voturi PRO și o singură abținere.

Trusa de prim ajutor nu mai reprezintă o problemă pentru români

Conform documentului de lege inițiat de un grup de parlamentari preponderent USR, articolul 8 al OUG 195/2002 notează „pentru a fi conduse pe drumurile publice autovehiculele, cu excepția celor din categoria AM, A1, A2 și A, tractoarele agricole sau forestiere și tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim ajutor două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu omologate”.

Citește și: Codul Rutier va fi modificat. Schimbări majore pentru românii cu permis de conducere

O nouă decizie pentru șoferii din România. Ce se întâmplă cu trusa de prim–ajutor
O nouă decizie pentru șoferii din România. Ce se întâmplă cu trusa de prim–ajutor

Obligarea șoferilor de motociclete și mopede de a avea asupra lor triunghiul reflectorizante, trusă de prim ajutor și extinctor este una lipsită de utilitate și poate avea un impact negativ asupra cetățenilor care se încadrează în această categorie”, scrie în expunerea de motive a propunerii legislative.

Membrii clasei politice care se ocupă de propunerea proiectului spun că este „îngrijorător” că legea din țara noastră lasă loc la interpretare, obligând șoferii de mopede și motociclete să se echipeze cu extinctor triunghiuri și trusă de prim-ajutor. În expunerea de motive, aceștia anunță că a existat o situația în care un echipaj de poliție din județul Cluj folosea acest tip de amendă ca pedeapsă pentru motocicliștii asupra cărora nu se putea reține o altă ilegalitate. Propunerea respectivă va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Mai poți citi: Examinatorul ar putea înlocui polițistul, la examenul de obținere a permisului auto. Parlamentarii au o nouă propunere

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult