- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultim moment. Guvernul a aprobat ajutoarele de stat de aproape 3 miliarde lei

11 Jan, 15:01 • Bumbeneci Diana
Guvernul a aprobat Ghidul solicitantului. Ajutoare de stat de aproape 3 miliarde lei pentru industria materialelor de construcții.
Ultim moment. Guvernul a aprobat ajutoarele de stat de aproape 3 miliarde lei

Guvernul a aprobat, în cursul zilei de joi, Ghidul solicitantului pentru ajutorul de stat în industria materialelor de construcții, cu un buget total multianual de aproape 3 miliarde lei. Este vorba despre schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producției interne în domeniul construcțiilor.

Guvernul a aprobat ajutoarele de stat de aproape 3 miliarde lei

Conform informațiilor publicate de ministerul Economiei, Radu Oprea, Ghidul solicitantului conține criteriile de departajare.

Este vorba despre zonele mai puțin dezvoltate, localitățile cu populație mică, tipul de investiție, dezechilibrul în balanța comercială, valoarea capitalului social și valoarea investiției.

Principalele ținte ale programului sunt reducerea deficitului comercial, apariția de noi locuri de muncă și reducerea decalajelor în cazul județelor mai puțin dezvoltate.

Radu Oprea a mai anunțat că bugetul din acest an al programului va fi de 150 de milioane de euro.

„La finalul lunii mai vrem să semnăm acordurile de finanțare astfel încât investițiile să poată demara în acest an”, a precizat ministrul Economiei.

Programul va continua și în următorii ani. Și Marcel Ciolacu, despre noua schemă de ajutor de stat.

Marcel Ciolacu, Premierul României, despre ajutorul de Guvern
Marcel Ciolacu, Premierul României, despre ajutorul de Guvern

Premierul a anunțat că Guvernul aprobă ghidul solicitantului.

„Astăzi avansăm cu schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producției interne în industria materialelor de construcții, aprobând un document-cheie, respectiv ghidul solicitantului. Acest program, împreună cu cel similar din agricultură și industria alimentară, InvestAlim, și cu schemele de sprijin pentru IMM-uri, reprezintă fundamentul pentru a securiza producția internă în domeniile strategice”, a declarat Marcel Ciolacu.

„În această abordare am reușit în 2023 să scădem deficitul balanței comerciale cu 5,5 miliarde de euro și vom continua și în acest an, când va fi anul în care vom face din «Cumpără Românește» un pilon al dezvoltării noastre economice”, a mai spus social-democratul.

Ai mai putea citi și: Subvenție de 100 de euro pentru fiecare român. Ministrul Florin Barbu vorbește despre noi forme de sprijin în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult