- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ULTIMĂ ORĂ! Amenzi mai mari pentru șoferi. Poliția vrea creșterea punctului de amendă cu 15%

27 Sep, 18:32 • Constantin Cristina
Poliția Română cere ca punctul de amendă să crească cu 15%. A fost formulată propunerea pentru creșterea punctului de amendă la 165 lei, acum e 145 lei.
ULTIMĂ ORĂ! Amenzi mai mari pentru șoferi. Poliția vrea creșterea punctului de amendă cu 15%

Polițiștii cer ca punctul de amendă să crească de la 1 ianuarie 2024 la 165 de lei, mai exact cu 15%, fiind în prezent punctul de amendă de 145 de lei, a informat digi24.ro.

Citește și: Sancțiuni de până la 50.000 de lei pentru toți șoferii! Polițiști pot aplica aceste amenzi în anumite condiții

ULTIMĂ ORĂ! Amenzi mai mari pentru șoferi. Poliția vrea creșterea punctului de amendă cu 15%

Poliția Română propune majorarea punctului de amendă pentru abateri rutiere, susținută de Ministerul de Interne. Modalitatea prin care va fi adoptată încă nu este clară, fie prin ordonanță de urgență sau prin dezbatere parlamentară. Această inițiativă vine în contextul numărului ridicat de abateri de la Codul Rutier care contribuie la accidente rutiere.

România se află în topul țărilor UE cu cel mai mare număr de victime în accidente rutiere, cu o medie dublă față de media Uniunii Europene. Punctul de amendă este neschimbat din 2017, și în absența acestei stagnări, ar fi trebuit să fie 300 de lei.

Poliția Română
Poliția Română

Sancțiuni de până la 50.000 de lei pentru toți șoferii!

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege care prevede amenzi uriașe. Așadar, conform proiectului de lege, autoritățile pot aplica sigilii inteligente pe mijloacele de transport, astfel încât mărfurile vor fi urmărite digital în timp real de la punctul de încărcare până la destinație.

Scopul acestui proiect este să determine posibile puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri. Conform Art. LXI, pct. 6, prevede că șoferul are obligația asigurării integrității sigiliului. Dacă noua măsura nu va fi respectată, Ministerul Finanțelor a propus amenzi usturătoare pentru șoferii în cauză.

Alte articole: Amenzi dure pentru șoferi. Ce spune noua lege pentru protecția femeilor însărcinate. Regulile sunt foarte stricte