- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultima oră! BRD a obținut în instanță suspendarea ordinului ANPC privind calculul ratelor

23 Jun, 15:00 • Lupu Alexandra
BRD câștigă în instanță suspendarea ordinului ANPC. Ratele nu se recalculează!
Ultima oră! BRD a obținut în instanță suspendarea ordinului ANPC privind calculul ratelor

BRD a obținut astăzi, 23 iunie, suspendarea ordinului ANPC prin care era obligată să recalculeze ratele la credite, informează stiripesurse.ro. Instituția bancară este a doua care reușește să obțină suspendarea efectelor ordinului până la judecarea fondului, după cea obținută de Banca Transilvania.

BRD câștigă în instanță

BRD Groupe Societe Generale a obţinut vineri în instanţă suspendarea Ordinului ANPC. Instituția bancară nu este obligată să recalculeze ratele la credite. Acesta este al doilea caz în care efectele ordinului sunt suspendate până la judecarea fondului, după Banca Transilvania, care a câștigat la Cluj.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Schimbare șocantă în industria bancară! Creditele cu cele mai ieftine dobânzi! Cât de mult au scăzut ratele românilor

„Admite cererea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 418/23.05.2023 până la până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la data comunicării, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi 23.06.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlogirea grefei instanţei”, este soluția anunțată de Curtea de Apel București, secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, în procesul dintre BRD şi ANPC.

Băncile din România au cerut în instanță anularea proceselor verbale de contravenție primite de la ANPC și suspendarea ordinelor emise de președintele ANPC, prin care instituțiile bancare erau obligate să elibereze noi grafice de rambursare pentru credite și să ia măsuri adecvate pentru reducerea gradului de îndatorare în cazul unor debitori. Luna trecută, ANPC a acuzat 19 bănci pentru „acțiuni înșelătoare”, în ceea ce privește caracteristicile principale ale produselor de creditare.

BRD
BRD

Banca Transilvania este prima bancă care a obținut suspendarea ordinului ANPC în instanță. Curtea de Apel Cluj a decis vineri, 16 iunie, suspendarea ordinului ANPC, cu privire la sancționarea băncilor pentru practici comerciale înșelătoare săvârșite la nivelul modului în care se calculau ratele.

„Admite cererea de suspendare formulată de reclamanta Banca Transilvania SA în contradictoriu cu pârâţii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Președintele ANPC. Dispune suspendarea Ordinului nr.424 din 23.05.2023 emis de Președintele ANPC până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare care se depune, sub sancțiunea nulităţii, la Curtea de Apel Cluj”, scrie în decizia instanței.

Citește și despre: Banca Transilvania câștigă în instanță suspendarea ordinului ANPC. Ratele nu se recalculează! Ce se întâmplă la celelalte 18 bănci acuzate de practici înșelătoare

Tags: