- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea zilei pentru românii cu rate la bancă! BNR anunță ce se întâmplă astăzi cu creditele

11 Jul, 11:51 • Bumbeneci Diana
Banca Națională a României aduce vești bune pentru români! Indicele IRCC scade.
Vestea zilei pentru românii cu rate la bancă! BNR anunță ce se întâmplă astăzi cu creditele

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,50%, de la 6,52%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, anunță BNR.

Vestea zilei pentru românii cu rate la bancă

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,59%, de la 6,61%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) scade de la 5,98% la 5,94%.

BNR
BNR

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Vezi și: Anunț pentru toți românii care merg pe litoral! Revine taxa de pod de la Fetești. Când va intra în vigoare noua decizie a Ministerului Transportului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult