- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Uluitor! Câți bani primește Marian Drăgulescu de la statul român, după ce a fost numit de 18 ori campion mondial și european

23 Feb, 15:47 • Bumbeneci Diana
Marian Drăgulescu a fost de 18 ori campion mondial și european, fiind unul dintre sportivii de renume ai țării. Iată câți bani primește de la statul român, pentru eforturile sale.
Uluitor! Câți bani primește Marian Drăgulescu de la statul român, după ce a fost numit de 18 ori campion mondial și european

Este de notorietate faptul că Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai buni sportivi din țara noastră, dar și unul dintre cei mai medaliați sportivi. Pe lângă cariera de succes, Marian Drăgulescu se poate bucura de 31 de titluri de campion, iar statul român încearcă să îl răsplătească lunar pentru asta.

Câți bani primește Marian Drăgulescu de la statul român

Marian Drăgulescu a reușit să obțină în cariera sa 18 medalii de aur la Campionatele Europene și Mondiale, care i-au adus posibilitatea de a primi maximumul rentei viagere oferite de statul român, adică 16.000 de lei.

Vezi și: Discursul lui Putin face înconjurul lumii. „Sunt schimbări istorice care determină modificări privind securitatea noastră. Ei au început războiul, noi am folosit forța”

„Nu se poate spune că din gimnastică strângi o sumă de bani să poţi să stai acasă. Nu sunt o persoană care să stea acasă, mie îmi plac provocările, îmi setez obiective pe care să le ating.

Sunt publice aceste rente viagere. E un mare avantaj pentru noi, că o avem când ne retragem din activitate. Cât eşti în activitate, nu beneficiezi de ea. Sunt anumite criterii pentru acordarea acestei rente viagere.

Ele se acordă pentru cei care sunt campioni mondiali, europeni, iar la Jocurile Olimpice intră toate medaliile, aur, argint, bronz. Fiecare medalie are o cotaţie dintr-un salariu mediu brut pe economie. Există un prag, nu poţi trece de el. Pragul este 16.000 de lei. Îţi asigură un trai cel puţin decent”, a spus sportivul Marian Drăgulescu, în cadrul emisiunii AS.ro LIVE.

Drăgulescu și-a anunțat retragerea din activitatea competițională în 2005, dar a revenit asupra deciziei sale participând la Campionatele Mondiale din 2005 de la Melbourne (Australia) unde a câștigat medalia de aur la sărituri.

Vezi și: O lună în plus de concediu pentru creșterea natalității! Unde a fost luată această decizie radicală

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult