- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

UMB, contestată de Danlin și la Curtea de Apel pentru contractul câștigat pe Autostrada Unirii (A8)

07 Sep, 16:25 • Cornel Ghimeșan
Constructorul Danlin din județul Neamț a făcut contestație la Curtea de Apel București, după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) i-a respins pe fond contestația pentru lotul III al Autostrăzii Unirii (A8), lotul Leghin-Târgu Neamț finanțat prin PNRR.
UMB, contestată de Danlin și la Curtea de Apel pentru contractul câștigat pe Autostrada Unirii (A8)

După respingerea contestației la CNSC, Compania de Drumuri poate să semneze, potrivit legii, contractul de 1,5 miliarde de lei fără să mai aștepte decizia CAB. Până acum instanța nu a stabilit vreun termen pentru această cauză.

Având în vedere calendarul PNRR, e posibil ca CNAIR și UMB să semneze rapid contractul. Curtea de Apel București a decis, în 2020, să anuleze decizia Guvernului prin memorandum și CNAIR de semnarea a contractului cu UMB pentru Lotul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești. E cel mai bun exemplu de contract „întors” în instanță. Legea Achizițiilor Publice s-a schimbat de la acel moment, iar acum obligă Autoritatea contractantă la semnarea contractului după decizia CNSC.

Citește și Studiu inedit. Cum au călătorit românii în primele 8 luni ale anului. Top destinații favorite

UMB, contestată de Danlin și la Curtea de Apel pentru contractul câștigat pe Autostrada Unirii (A8)

„Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Târgu Mureș-Târgu Neamț cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA). Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările (finanțate prin PNRR) în de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni (Leghin-Târgu Neamț) care face parte din A 8 (Târgu Mureș-Târgu Neamț-Iași-Ungheni)”, a anunțat șeful CNAIR, Cristian Pistol, la momentul desemnării.

Constructorul Danlin din județul Neamț a transmis, în contestația făcută, că oferta UMB pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei trebuie să fie descalificată fiindcă nu poate să justifice disponibilitatea utilajelor. Oferta financiară a fost de 77% din estimarea CNAIR, în ciuda faptului că Legea Achizițiilor Publice amintește că oferta nu poate fi sub 80%.

O altă contestație similară Danlin împotriva UMB, pe secțiunea Bacău – Pașcani (Autostrada Moldovei), a fost respinsă la CNSC. UMB a câștigat contractul pentru proiectarea și execuția lotulului 3 Leghin – Târgu Neamț, în data de 19 iulie, cu o ofertă de 1,56 miliarde lei (100 de puncte), iar pe lotul 2 s-a situat Asocierea Danlin XXL – InterTranscom cu 90,72 puncte. Pe locurile 3 și 4 au fost Tekfen și Mapa cu 88 și 81 de puncte.

Citește și Cresc facturile românilor! Cât o să plătim în iarna 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult