- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un aqua-park de 35 de milioane de euro urmează să fie construit în Maramureş. Va fi amenajat pe o suprafață de 32.684 mp FOTO

02 Apr, 14:30 • Cornel Ghimeșan
Un nou aqua-park modern urmează să fie construit în Baia Mare, reprezentând o investiție masivă de 35 de milioane de euro. Această mega-construcție va fi realizată în cadrul centrului de agrement acvatic Câmpul Tineretului, marcând un moment semnificativ pentru turismul din zona Maramureșului.

Un aqua-park de 35 de milioane de euro urmează să fie construit în Maramureş. Potrivit autorităților locale, acesta va fi primul complex de agrement acvatic din Maramureș, proiectat să ofere o experiență modernă și atrăgătoare pentru vizitatori. Construcția va fi adaptată la morfologia terenului și va fi integrată armonios în peisajul natural, punând în valoare potențialul turistic al zonei.

Un aqua-park de 35 de milioane de euro urmează să fie construit în Maramureş

Deși terenul destinat pentru construcție găzduiește în prezent diverse amenajări publice, inclusiv parcuri și grădini, acestea urmează să fie demolate pentru a face loc noului aqua-park. Proiectul va cuprinde o gamă variată de facilități, inclusiv clădiri principale și de alimentație publică, bazine exterioare și alte dotări necesare pentru a oferi o experiență completă vizitatorilor.

„Este primul complex de agrement acvatic din Maramureș. Se va realiza un complex reprezentativ, modern, care să intre în armonie atât cu fondul construit, cât și cu elementele naturale înconjurătoare. Se va avea în vedere adaptarea amenajărilor propuse cu morfologia terenului, astfel ca ansamblul proiectat să se integreze cat mai bine în cadrul natural existent și să pună în valoare potențialul turistic al zonei. Zona propusă pentru realizarea complexului acvatic este situată în partea de nord a municipiului Baia Mare, în perimetrul intravilan”, transmite administrația locală din Baia Mare, conform glasulmm.ro.

Citeşte şi: Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 10% în primul trimestru al anului. La polul opus, înmatriculările celor second-hand au crescut cu 10%

Pentru a facilita procesul de dezvoltare, autoritățile locale invită entitățile implicate să analizeze documentația proiectului până la data de 28 aprilie. În aceeași zi, va avea loc o dezbatere publică, urmată de semnarea acordului de principiu pentru finanțare: „În urma întâlnirii va rezulta o minută a acesteia realizată împreună cu entitățile implicate în dezvoltarea locală. Tot ca urmare a întâlnirii, participanții vor semna acordul de principiu pentru finanțare, cu scopul de a susține proiectul cu investiții complementare ulterioare. Susținerea se consideră acordată în cazul semnării acordului de către două treimi din cei prezenți la întâlnire. De asemenea, entitățile vor menționa numărul de investiții ulterioare identificate”.

Citeşte şi: Care este ţara cu cele mai mari pensii din lume. Diferenţă uriaşă faţă de România, care este statutul pensiilor speciale

Una dintre atracțiile principale ale aqua-park-ului va fi clădirea principală cu etaj, care va putea găzdui până la 400 de persoane. De asemenea, facilitățile vor include bazine exterioare, terenuri de sport și alte zone de agrement, fiind proiectat pentru a satisface nevoile a până la 1.500 de persoane pe zi în timpul verii și 400 de persoane pe zi în timpul iernii.

Acest proiect reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii turistice din Maramureș și se așteaptă să contribuie semnificativ la creșterea atracției turistice a zonei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult