- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un bărbat nevăzător a învins o companie de car sharing în instanță, după ce a fost refuzat de doi șoferi din cauza câinelui ghid. Românul trebuie să primească acum daune morale de 10.000 de lei

26 Jul, 20:42 • Lupu Alexandra
Un nevăzător refuzat din cauza câinelui-ghid a dat în judecată o companie de car sharing. Tribunalul București i-a dat câștig de cauză bărbatului.
Un bărbat nevăzător a învins o companie de car sharing în instanță, după ce a fost refuzat de doi șoferi din cauza câinelui ghid. Românul trebuie să primească acum daune morale de 10.000 de lei

Un bărbat nevăzător din Cluj-Napoca a dat în judecată o companie de car sharing, după ce doi șoferi l-au refuzat din cauza câinelui ghid. Vineri, Tribunalul București i-a dat dreptate bărbatului, informează digi24.ro.

O companie de car sharing, dată în judecată

Tribunalul București i-a dat câștig de cauză bărbatului nevăzător refuzat de doi șoferi din cauza câinelui ghid. Compania de car sharing trebuie să-i plătească acum românului daune morale de 10.000 de lei.

Nu este pentru prima oară când clujeanul se află într-o astfel de situație. În urmă cu 2 ani, el nu a fost lăsat să intre cu câinele ghid într-un supermarket din Cluj-Napoca. În urma evenimentului, lanțul de magazine a fost amendat cu 5.000 de lei pentru discriminare.

Vezi și: Veste pentru mii de bucureșteni! Oamenii pot primi despăgubiri pentru lipsa căldurii și a apei calde. FACIAS: „Facem apel către toate asociațiile de proprietari”

Bărbatul nevăzător a fost refuzat de o companie de car sharing din cauza câinelui ghid în vara anului trecut. El se afla în București în momentul în care a apelat la companiile firmei respective. Unul dintre șoferi s-a scuzat, spunând că a anulat cursa pentru că aștepta de prea mult timp.

„Anul trecut am fost la București, în 9 iulie. Înainte cu o zi am plecat din Herăstrău cu *** și cine era nu a vrut să mă ia cu câinele decât dacă vine în portbagaj. Am acceptat pentru că era o mașină combi. A doua zi, când am făcut comanda, eram pregătit. Am coborât din bloc, a venit primul ***, m-a văzut cu câinele și a trecut în față. A oprit mai în față și, când s-a dus la el fratele meu, a spus că a anulat comanda că ne aștepta demult”, a povestit Vasile Cristea pentru Actual de Cluj.

„La al doilea șofer am spus ‘Mergeți voi cu bagajele și eu rămân în spate cu câinele’. Au urcat bagajele, șoferul zice: ‘Ăsta e câine mare, îmi face mașina varză’.’E câine-ghid’, i-am răspuns. ‘Nu mă interesează, eu nu sunt sclavul dumneavoastră.

Eu iau pe cine vreau!’, mi-a spus. Am dat bagajele jos. Lângă noi era un bărbat în scaun rulant cu soția și au zis și ei că pățesc la fel și că, dacă e nevoie de martori, vin la proces”, a povestit bărbatul.

Aplicație car sharing
Aplicație car sharing

În cele din urmă, el a fost acceptat cu câinele ghid abia la a treia comandă. Bărbatul povestește că cel de-al treilea șofer i-a acceptat cursa, motivând că mama lui este în scaun cu rotile și a afirmat că și ea pățește la fel.

„Șoferul a acceptat pentru că și mama lui e în scaun rulant și a spus că și ea pățește la fel. Zice: ‘Eu știu ce înseamnă asta, că și mama a pățit’ și ne-a dus la destinație”, a mai spus Vasile Cristea.

Bărbatul nevăzător a fost indignat de atitudinea celor doi șoferi din București, motiv pentru care a dat compania de car sharing în judecată. Vineri, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză românului.

„Obligă pârâtele la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei. Obligă pârâtele la plata către reclamantă a sumei de 6.069 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Soluţie pusă la dispoziţia părţilor azi, 21.07.2023, prin mijlocirea grefei”, se arată în soluția dată de Tribunalul București.

Citește și despre următorul subiect: Despăgubirile plătite pentru locuințele afecte de incendii au crescut cu 70%. Românii au primit peste 43,3 milioane lei