- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste pentru mii de bucureșteni! Oamenii pot primi despăgubiri pentru lipsa căldurii și a apei calde. FACIAS: „Facem apel către toate asociațiile de proprietari”

25 Jul, 18:57 • Lupu Alexandra
Compensații și despăgubiri pentru lipsa căldurii și a apei calde. FACIAS acordă sprijin juridic tuturor asociațiilor de proprietari afectate.
Veste pentru mii de bucureșteni! Oamenii pot primi despăgubiri pentru lipsa căldurii și a apei calde. FACIAS: „Facem apel către toate asociațiile de proprietari”

Toți românii trebuie să știe asta! Despăgubiri pentru mii de bucureșteni care au rămas fără căldură și fără apă caldă. FACIAS acordă sprijim juridic tuturor asociațiilor de proprietari afectate, informează antena3.ro.

Despăgubiri pentru bucureșteni

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) vine în ajutorul românilor și acordă sprijin juridic pentru o acțiune comună împotriva autorităților. Inițiativa a luat naștere din simplul fapt că, anual, sute de mii de bucureșteni rămân fără apă caldă și căldură.

Citește și despre: UNSAR: După un accident, românii plătesc despăgubiri cu până la 28% mai mari decât în țările vecine. „Provocăm mai multe accidente decât alte țări”

Locuitorii din București sunt din ce în ce mai nemulțumiți. Deși plătesc taxele și impozitele consistente, românii nu beneficiază de serviciile esențiale pe care Primăria Capitalei ar trebui să le pună la dispoziție. Bucureștenii se confruntă cu întreruperi ale furnizării de apă caldă și căldură de ani de zile. În tot acest timp, locuitorii din Capitală nu au primit explicații sau compensații adecvate.

„Fără căldură și apă caldă, locuitorii Bucureștiului suferă de pe urma incompetenței și nepăsării celor care ar trebui să le asigure aceste servicii esențiale. Suntem conștienți că împreună suntem mai puternici, tocmai din acest motiv facem apel către toate asociațiile de proprietari să ni se alăture în demersul nostru de a cere răspunsuri și acțiuni concrete de la cei responsabili”, transmite FACIAS.

„Pentru asta, Primăria Capitalei trebuie să plătească. La propriu.

Bucureștenii trebuie să fie despăgubiți pentru apa rece plătită la preț de apă caldă și pentru facturile crescute pentru furnizarea agentului termic necorespunzător!”, completează FACIAS.

Despăgubiri
Despăgubiri

FACIAS și-a propus să pună presiune pe Primăria Capitalei și pe Termoenergetica prin intermediul acțiunilor juridice. Fundația vrea să se asigure că drepturile cetățenilor sunt respectate și are de gând să solicite compensații și despăgubiri pentru disconfortul și prejudiciile cauzate. Pentru a beneficia de sprijinul FACIAS, asociațiile de proprietari trebuie să trimită datele de contact la una dintre următoarele adrese de email: [email protected] sau [email protected].

FACIAS a arătat în urmă cu puțin timp ce răspuns a primit din partea Termoenergetica, în urma unei solicitări. Reprezentanții au afirmat că, ținând cont de ritmul actual al lucrărilor, va dura 80 de ani până la momentul în care toată rețeaua din București va fi modernizată. În total, în Capitală există 4.000 de km de rețea. În fiecare an se modernizează în jur de 50 de kilometri.

Citește și despre următorul subiect: Despăgubirile plătite pentru locuințele afecte de incendii au crescut cu 70%. Românii au primit peste 43,3 milioane lei